Obvion accepteert modeltaxatie tot 80%

september 20 13:57 2016 Print dit artikel

Obvion gaat modelmatige taxaties tot 80% van de marktwaarde accepteren. Daarmee maakt de geldverstrekker gebruik van de kaders die geboden zijn in de wetswijziging van het BGfo over de implementatie van de MCD.

Mensen die bij Obvion een hypotheek zonder NHG aanvragen voor het kopen van een bestaande woning of een verbouwing, kunnen dus gebruik maken van een modelmatig taxatierapport. “We willen op een verantwoorde manier meegaan met de ontwikkelingen in de markt”, zegt adjunct-directeur en treasurer van Obvion Max Bronzwaer. “Modelmatige waardebepalingen kunnen het aanvraagproces voor onze klanten versnellen. Ze zijn veel goedkoper dan reguliere taxatierapporten die zijn opgesteld door een erkend taxateur. In een aantal situaties is dit dus een goede oplossing voor de klant.”

Voorwaarde voor acceptatie is volgens Bronzwaer wel, dat het rapport de hoogste betrouwbaarheidsklasse heeft. “Geldt deze klasse niet, dan vragen we onze klant om alsnog een taxatierapport aan te leveren.”

Lees hier het hele artikel

  Article "tagged" as:
  Categories:
Toon meer artikelen

Over de auteur

InFinance
InFinance

InFinance is een crossmediaal platform voor financiële dienstverleners. Het platform bestaat onder andere uit het magazine InFinance, de online nieuwsbrief InFinanceDaily, de website InFinance.nl en het hypotheekevent HypoVak.

Toon meer artikelen
write a comment

0 Comments

Nog geen reacties

Je kunt de eerst zijn om de discussie te starten.

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie achter laten.