NVHP modeltekst aflossingsvrije hypotheek

juni 22 12:41 2017 Print dit artikel

De Nederlandse Vereniging van Hypothecair Planners (NVHP) heeft haar leden een modeltekst ter beschikking gesteld, die zij kunnen gebruiken om met klanten te communiceren over de aflossingsvrije hypotheek.

De NVHP brengt in haar modeltekst enige nuancering aan bij de gedachte dat elke aflossingsvrije hypotheek ook per definitie een probleem zou zijn. “Bij het aantal van meer dan één miljoen aflossingsvrije hypotheken, waarover wordt gesproken door onder andere AFM en DNB, wordt bijvoorbeeld geen rekening gehouden met consumenten die, los van de hypotheek, vermogensopbouwproducten hebben afgesloten om de hypotheek op het eind van de looptijd af te lossen. Ook wordt bij dit aantal geen rekening gehouden met hypotheken waarbij de restschuld (substantieel) lager is dan de waarde van de woning.”

Niet altijd verstandig

De NVHP roept via deze modeltekst consumenten op om vooral advies van een Erkend Hypothecair Planner in te winnen. “Niet voor elke consument is namelijk het alsnog starten van het van aflossen op een bestaande aflossingsvrije hypotheek de meest passende oplossing om na het eind van de looptijd van deze aflossingsvrije hypotheek de woonlasten betaalbaar te houden.”

De NVHP heeft in deze modeltekst prominent de afbeelding ‘Keep calm and get advice’ opgenomen.

Lees hier het hele artikel

  Article "tagged" as:
  Categories:
Toon meer artikelen

Over de auteur

InFinance
InFinance

InFinance is een crossmediaal platform voor financiële dienstverleners. Het platform bestaat onder andere uit het magazine InFinance, de online nieuwsbrief InFinanceDaily, de website InFinance.nl en het hypotheekevent HypoVak.

Toon meer artikelen
write a comment

0 Comments

Nog geen reacties

Je kunt de eerst zijn om de discussie te starten.

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie achter laten.