NN Senioren Verhuisregeling

september 17 15:29 2018 Print dit artikel

Met de introductie van de Senioren Verhuisregeling biedt Nationale-Nederlanden senioren van 57 jaar en ouder een extra financieringsmogelijkheid. Het product kan met name interessant zijn voor hypotheekaanvragers die binnen tien jaar met pensioen gaan of al met pensioen zijn.

Bij een hypotheekaanvraag via de Senioren Verhuisregeling kijkt Nationale-Nederlanden naar de werkelijke bruto maandlasten voor de nieuwe koopwoning. Tevens wordt er rekening met gehouden met het inkomen dat al zeker is na pensionering. Als de nieuwe bruto maandlasten lager of gelijk zijn aan de bruto maandlasten van de huidige hypotheek, dan is een nieuwe hypotheek met dit nieuwe product vaak toch mogelijk, schrijft de kredietverstrekker in een toelichting. “Op basis van de persoonlijke situatie wordt beoordeeld of de nieuwe hypotheek verantwoord is en de nieuwe woning gekocht kan worden.”

Voorwaarden

De Verhuisregeling is speciaal voor senioren die nu al een koopwoning bezitten of hun koopwoning recent hebben verkocht en in hetzelfde of het volgende kalenderjaar de hypotheek voor de nieuwe woning laten passeren bij de notaris.

Voor de berekening van de werkelijke bruto maandlasten mogen ook – indien van toepassing – de periodieke erfpachtcanon worden meegenomen. Bij naderend pensioen worden toekomstige lijfrente-uitkeringen niet meegenomen bij de berekening van het toekomstig inkomen uit een lijfrenteproduct. Als de aanvrager op het moment van aanvragen al met pensioen is én er is sprake van een lijfrente-uitkering, dan kan deze alleen worden meegenomen in de inkomensberekening als de looptijd van de hypotheek korter is of gelijk aan de looptijd van de lijfrente-uitkering. De financiering is maximaal zes keer het bruto jaarinkomen.

Het bericht NN Senioren Verhuisregeling verscheen eerst op InFinance.

Lees hier het hele artikel

  Article "tagged" as:
  Categories:
Toon meer artikelen

Over de auteur

InFinance
InFinance

InFinance is een crossmediaal platform voor financiële dienstverleners. Het platform bestaat onder andere uit het magazine InFinance, de online nieuwsbrief InFinanceDaily, de website InFinance.nl en het hypotheekevent HypoVak.

Toon meer artikelen
write a comment

0 Comments

Nog geen reacties

Je kunt de eerst zijn om de discussie te starten.

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie achter laten.