Niet meer de vraag van wie is de klant

december 31 10:30 2015 Print dit artikel

Redactie InFinance | Datum: 31-12-15

Het is al vaak gezegd, klanten willen graag financiële zekerheid en duidelijkheid over hoe ze ervoor staan. Desondanks krijgt het vaak niet de prioriteit die noodzakelijk is. Wel verwachten ze van adviseurs en verzekeraars de juiste informatie, op het juiste moment, via het juiste kanaal. En, als het even kan, op maat gemaakt voor hun specifieke situatie.

Heleen de Heer, directeur Intermediaire Zaken Nationale-Nederlanden, over de intermediaire adviesmarkt in 2016.

Dit vraagt in 2016 wederom een forse inspanning van ons allemaal. De processen moeten op orde zijn en uitstekend op elkaar zijn afgestemd. Bovendien moeten ze efficiënt en betaalbaar zijn. We moeten de klant nog beter leren kennen en begrijpen. Dit betekent voor adviseurs en verzekeraars dat we nog intensiever gaan samenwerken dit jaar. In bestaande en in nieuwe samenwerkingsvormen.

Respect
Met respect voor elkaars dienstverlening en bedrijfsmodellen nemen we de klant als vertrek- en als eindpunt voor onze activiteiten. Data en markt- en klantkennis, die we kunnen en mogen delen, gaan we samen inzetten om relevant te zijn en te blijven voor de klant. Hiermee kunnen we datgene bieden wat de klant van ons nodig heeft en verwacht.

Dé klant bestaat niet
Tegelijkertijd moeten we ons realiseren dat dé klant niet bestaat. Ik verwacht dan ook dat de ingezette aanpak, waarbij de klant het werk de ene keer samen met u als adviseur doet en de andere keer zelf, verder doorzet. Ook denk ik dat er steeds meer digitale interactie zal worden ingezet. Maar juist ook dat de adviseur die dichtbij zijn klant opereert en daar een breinpositie heeft, goede zaken zal doen.

In 2016 werken we samen verder aan een krachtige klantrelatie: delen in het belang van de klant. Niet meer de vraag wie ‘heeft’ de klant of ‘van wie’ is de klant, maar samen voor, en met de klant. Ik ben ervan overtuigd dat we daarmee allemaal tevredener klanten krijgen en houden.

Tags: home, hypotheken, pensioenen, schade, verzekeringen

Lees hier het hele artikel

  Article "tagged" as:
  Categories:
Toon meer artikelen

Over de auteur

InFinance
InFinance

InFinance is een crossmediaal platform voor financiële dienstverleners. Het platform bestaat onder andere uit het magazine InFinance, de online nieuwsbrief InFinanceDaily, de website InFinance.nl en het hypotheekevent HypoVak.

Toon meer artikelen
write a comment

0 Comments

Nog geen reacties

Je kunt de eerst zijn om de discussie te starten.

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie achter laten.