NHG 10 jaar vast door 2% grens

maart 06 14:57 2018 Print dit artikel

Voor de zevende week op rij verhoogden geldverstrekkers vorige week hun rentetarieven. De gemiddelde hypotheekrente voor 10 jaar met NHG is sinds begin januari geleidelijk opgelopen van 1,85% naar 2,00%. Met het doorbreken van die grens lijkt een einde te zijn gekomen aan een unieke periode.

Dat stelt De Hypotheekshop in een reactie op de renteontwikkeling die het in de afgelopen weken heeft waargenomen. “Sinds mei 2016 bevond het gemiddelde hypotheektarief van 10 jaar vast met NHG zich op enkele weken na onder de 2%. In oktober 2016 werd met 1,73% het laagste punt bereikt. De hypotheekrente blijft echter, ondanks de stijging met ongeveer 0,25%-punt sindsdien, nog steeds op een historisch laag niveau. Dat zal naar verwachting voorlopig ook zo blijven omdat de concurrentie op met name 10 jaar vast momenteel stevig is.

Lees hier het hele artikel

  Categories:
Toon meer artikelen

Over de auteur

InFinance
InFinance

InFinance is een crossmediaal platform voor financiële dienstverleners. Het platform bestaat onder andere uit het magazine InFinance, de online nieuwsbrief InFinanceDaily, de website InFinance.nl en het hypotheekevent HypoVak.

Toon meer artikelen
write a comment

0 Comments

Nog geen reacties

Je kunt de eerst zijn om de discussie te starten.

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie achter laten.