Nextens release notes 13 juni: Vpb 2017 verbeterd

juni 13 23:59 2018 Print dit artikel

Voor Vpb 2017 zijn in deze release nog enkele onderdelen toegevoegd en verbeterd. Voor een selecte groep klanten is nu een testversie van de Nextens Advies Tool beschikbaar.

Vennootschapsbelasting 2017 verder gecompleteerd

In VPB 2017 hebben we het menu Extra toegevoegd, waarin u onder andere het Overzicht jaarstukken vindt. Verder is het aanmaken van taken en benodigdheden voor VPB 2017 vanaf nu mogelijk.

In de aanbiedingsbrief is het, bij sommige klanten voorkomende, probleem van onbedoelde witruimtes verholpen en bovendien wordt nu het voor kop- en voettekst gekozen lettertype toegepast. De veldcode [belastbare som] geeft nu in de aanbiedingsbrief (net als in eerdere jaren) ook een negatieve winst weer. Ook de in de aanbiedingsbrief op te nemen ‘toelichtingstekst aanslag’ (in te vullen in het onderdeel Aangifte) is nu actief.

In VPB 2017 werden enkele blokkerende meldingen en converteer-icoontjes ten onrechte getoond. Dit is verholpen. Daarnaast hield het getoonde correctiebedrag Vpb (het verschil tussen onttrokken en verschuldigde Vpb) ten onrechte rekening met voorheffingen. Dit is hersteld.

De jaarstukschermen van een agrarische onderneming waren bij een fiscale eenheid alleen toegankelijk op het niveau van de fiscale eenheid en niet bij moeder en dochters. Dit is verholpen.

Nextens Advies Tool nu voor selecte groep klanten beschikbaar

In deze release is ook een testversie van de Nextens Advies Tool aan een besloten groep klanten beschikbaar gesteld. De tool signaleert proactief advieskansen voor uw klanten op basis van data in IB-aangiften. Enkele voorbeelden van de tien advieskansen:

  • Schuiven vervreemdingssaldo voor optimalisatie hypotheekrenteaftrek
  • Gedeeltelijk aflossen eigenwoningschuld kan belastingbesparing opleveren
  • Mogelijk is in box 2 beleggen fiscaal voordeliger dan in box 3

Iedere advieskans bevat een gedetailleerde toelichting en praktische informatie om met de advieskans aan de slag te gaan. Als u lid bent van het testpanel dan vindt u de advieskansen op het Nextens dashboard, in het klantdossier (per klant) en onder de tab Management (voor alle klanten).

Nieuwe lijsten verder doorontwikkeld

Alle lijsten in Nextens zijn tot grote tevredenheid van klanten sneller en duidelijker gemaakt. In deze release hebben we nog enkele sorteermogelijkheden toegevoegd en worden de kolomkeuzes nu per lijst bewaard.

Verbeteringen in de afhandeling van SBU’s en in IB 2017

Bij het verwerken van het elektronische service bericht uitstel (SBU) werd het vinkje van de parkeerlijst niet gezet. Daarnaast werd de uitstel-tot-datum ten onrechte gevuld als de teruggekoppelde status niet-behandeld was. Dit is hersteld en de ingevulde datums zullen op grond van volgende SBU’s worden aangepast of weggehaald.

Bij IB 2017 konden C-aangiften met vrijgesteld box 2 inkomen (niet aan Nederland toegerekend aanmerkelijk belanginkomen) niet verzonden worden, dit is hersteld. Ook zijn enkele kleine verbeteringen aangebracht in de afhandeling van combinatiebiljetten (bijvoorbeeld Aangever M-biljet, Partner P-biljet).

Lees hier het hele artikel

  Article "tagged" as:
  Categories:
Toon meer artikelen

Over de auteur

Elsevier Fiscaal
Elsevier Fiscaal

Meest gebruikte aangiftesoftware en almanakken voor de belastingadviseur

Toon meer artikelen
write a comment

0 Comments

Nog geen reacties

Je kunt de eerst zijn om de discussie te starten.

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie achter laten.