Na hypotheekadviseur moeten ook makelaars transparant worden over hun tarief

september 02 10:27 2015 Print dit artikel

Het tarief van de makelaar is nog steeds afgeleid van de verkoopprijs. Waarom zou de verkoop van een woning van 200.000 euro die langer in de verkoop staat, minder verkoopkosten moeten bedragen dan die van een woning van 300.000 euro welke snel verkocht is. Makelaars moeten werken met een vaste fee ongeacht de koopprijs. Reageer hieronder!

  Categories:
Toon meer artikelen

Over de auteur

Hypotheek Business Club
Hypotheek Business Club

De Hypotheek Business Club is een uniek platform waar hypotheekprofessionals elkaar treffen en ervaringen en gedachten kunnen uitwisselen. Kennisoverdracht, nieuws, opleidingen en netwerken zijn enkele eigenschappen van de Club.

Toon meer artikelen
write a comment

1 Comment

 1. Marco Weijs
  september 02, 11:39 #1 Marco Weijs

  Allereerst is de stelling te generaliserend, gegeven het feit dat er al een aantal partijen met vaste tarieven werken.
  Voor diegene die dat niet hanteren, daarvoor zal de markt uiteindelijk zijn werk moeten doen. We hebben in onze markt gezien wat een bemoeienis van bovenaf voor gevolgen heeft.
  Als voorbeeld een AFM die meent te moeten procederen tegen een partij die een fixed fee is overeengekomen en waarvan de AFM de redelijkheid betwist. AFM toont zich slecht verliezer door toch hoger beroep in te stellen.

  Samengevat denk i dat dit soort ontwikkelingen meer thuis horen in Noord-Korea en niet in een markteconomie als de onze.

  Als je als makelaar een percentage-tartief hanteert zal je bij een snelle verkoop steeds vaker wat uit te leggen hebben.

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie achter laten.