Munt verwerkt 250e overstaphypotheek

februari 26 10:31 2018 Print dit artikel

Munt Hypotheken heeft de 250e Simpel Overstap Hypotheek (SOH) verwerkt. De bewuste hypotheek werd gepasseerd door de Financiële Makelaar, met wie Munt sinds kort samenwerkt.

De Simpel Overstap Hypotheek werd eind vorig jaar geïntroduceerd door Munt om het aanvraagproces voor oversluiters eenvoudiger te maken.

Als een consument zijn hypotheek wil oversluiten, moet hij vaak veel documenten over het onderpand en het inkomen opnieuw aanleveren. Ook krijgen huizenbezitters te maken met kosten voor advies, taxatie en notaris. Bij de SOH is het aantal aan te leveren documenten fors teruggebracht. Daarnaast is een taxatie tot 90% van de marktwaarde niet meer nodig, maar wordt uitgegaan van een automatisch gegenereerde modelwaarde. Dat versnelt het proces extra.

“Het bewijs daarvan is wel dat wij binnen nog geen week nadat we zijn gaan samenwerken al de eerste hypotheekakte hebben laten passeren”, zegt Harrie-Jan van Nunen, directeur van de Financiële Makelaar. “Normaal gesproken duurt zo’n proces veel langer, omdat er een werkgeversverklaring en een taxatie nodig is.”

Grootste bottleneck

Bij de SOH zijn de werkgeversverklaring en de loonstrook vervangen door het SV-loon uit het UWV-verzekeringsbericht. Munt rekent met het SV-loon van de laatste twaalf maanden.

Menno Luiten, directeur bij Munt Hypotheken: “Hierdoor is de grootste bottleneck in het aanvraagproces van een hypotheek verholpen. De werkgeversverklaring moet bij iedere geldverstrekker weer op een andere manier worden aangeleverd. Digitaal, of niet digitaal, met stempels, of iets anders. Gemiddeld genomen wordt een werkgeversverklaring hierdoor 2,4 maal afgekeurd, dit frustreert het proces enorm. Dit zorgt voor veel frustratie bij tussenpersonen en bij klanten. Die willen maar één ding: zo snel mogelijk zekerheid.”

Lees hier het hele artikel

  Article "tagged" as:
  Categories:
Toon meer artikelen

Over de auteur

InFinance
InFinance

InFinance is een crossmediaal platform voor financiële dienstverleners. Het platform bestaat onder andere uit het magazine InFinance, de online nieuwsbrief InFinanceDaily, de website InFinance.nl en het hypotheekevent HypoVak.

Toon meer artikelen
write a comment

0 Comments

Nog geen reacties

Je kunt de eerst zijn om de discussie te starten.

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie achter laten.