Munt niet langer uitverkocht

september 11 10:07 2015 Print dit artikel

Redactie InFinance | Datum: 11-09-15

Munt Hypotheken heeft 1,5 miljard aan nieuw kapitaal opgehaald bij pensioenfondsen. Hierdoor kunnen onder andere de uitverkochte tophypotheken, waarin men meer dan 90 procent van de marktwaarde leent, weer worden verstrekt.

Munt stopte vorige week tijdelijk met tophypotheken voor nieuwe klanten omdat het naar eigen zeggen geen ontmoedigingsbeleid met te hoge tarieven wil voeren. De nieuwe funding vanuit de pensioenfondsen zorgt weer voor reële prijzen, zegt directeur Jeroen Looman.

Geen ontmoedigingstarieven 
Looman: “De pensioenfondsen bepalen in welke rentecategorieën ze willen beleggen en als een bepaalde categorie extra gewild is, kan het beschikbare kapitaal daarvoor opraken. Het is vaak gebruikelijk om dan ontmoedigingstarieven te hanteren. Wij kiezen er echter voor in een dergelijke situatie bepaalde hypotheken tijdelijk van de markt te halen, omdat niemand gebaat is bij die hoge prijzen.”

Tags: home, hypotheken

Lees hier het hele artikel

  Article "tagged" as:
  Categories:
Toon meer artikelen

Over de auteur

InFinance
InFinance

InFinance is een crossmediaal platform voor financiële dienstverleners. Het platform bestaat onder andere uit het magazine InFinance, de online nieuwsbrief InFinanceDaily, de website InFinance.nl en het hypotheekevent HypoVak.

Toon meer artikelen
write a comment

0 Comments

Nog geen reacties

Je kunt de eerst zijn om de discussie te starten.

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie achter laten.