Moody’s: ‘Huizenprijzen kunnen 5 procent stijgen’

juli 08 09:37 2015 Print dit artikel

Redactie InFinance | Datum: 08-07-15

Ook volgens kredietbeoordelaar Moody’s gaat het steeds beter met de Nederlandse woningmarkt. Het ratingbureau denkt dat de huizenprijzen in ons land dit jaar tot wel 5% kunnen stijgen.

Moody’s schrijft dat de Nederlandse woningmarkt “robuust” groeit dankzij onder meer een stijgend consumentenvertrouwen en een groeiende economie. De kredietbeoordelaar rekent erop dat de groei van het Nederlandse bruto binnenlands product gecorrigeerd voor inflatie (reële bbp-groei) dit jaar op 1,7%. De betaalbaarheid van hypotheken neemt naar verwachting toe en de kans op wanbetaling wordt kleiner.

Het ratingbureau zegt wel dat het herstel van de woningmarkt wordt getemperd doordat het maximale bedrag dat mensen kunnen lenen voor een huis volgend jaar weer iets omlaag gaat. Daarnaast kampen veel huishoudens nog altijd met een onderwaterhypotheek.

Tags: home, hypotheken

Lees hier het hele artikel

  Article "tagged" as:
  Categories:
Toon meer artikelen

Over de auteur

InFinance
InFinance

InFinance is een crossmediaal platform voor financiële dienstverleners. Het platform bestaat onder andere uit het magazine InFinance, de online nieuwsbrief InFinanceDaily, de website InFinance.nl en het hypotheekevent HypoVak.

Toon meer artikelen
write a comment

0 Comments

Nog geen reacties

Je kunt de eerst zijn om de discussie te starten.

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie achter laten.