MoneyView voegt rekenmodule looptijdrentes toe

november 10 13:29 2017 Print dit artikel

In de hypotheekvergelijkers van MoneyView kunnen nu ook looptijdrentes worden berekend. Hiermee kunnen adviseurs de effecten van automatisch dalende rentes inzichtelijk maken voor hun klant.

De nieuwe rekenmogelijkheid is beschikbaar in MoneyView AeQuote (vergelijken op maandlasten) en in MoneyView Selector (vergelijken op maandlasten en filteren op kenmerken van het product). Ook kunnen producten die een vorm van automatisch dalende rente bieden nu beter met elkaar vergeleken worden.

Risicoklasse

Een aantal geldverstrekkers houdt in de gaten of door aflossingen de hypotheeklening in een lagere risicoklasse terecht komt. Sommige doen dat maandelijks, anderen op het moment dat de nieuwe rentevaste periode ingaat. Maar er zijn ook geldverstrekkers die de overbodig geworden risico-opslag alleen op verzoek van de klant schrappen.

Niets is wat het lijkt

MoneyView: “Bij annuïteiten- en lineaire hypotheken is het aflosschema voorspelbaar. Daardoor is te berekenen op welke momenten de rente zal zakken, uitgaande van onveranderde omstandigheden. Door vervolgens het gewogen gemiddelde te berekenen van die steeds lager wordende rentepercentages in verhouding tot de restant van de lening, ontstaat er een nieuw rentepercentage: de looptijdrente. Hypotheken die ogenschijnlijk op elkaar lijken kunnen hierdoor flink van elkaar verschillen. Een product kan dankzij de looptijdrente zomaar goedkoper uitvallen dan een hypotheek met een gelijke of zelfs lagere aanvangsrente. Met alleen vergelijken van rentes bij aanvang ben je er dus niet meer.”

Lees hier het hele artikel

  Article "tagged" as:
  Categories:
Toon meer artikelen

Over de auteur

InFinance
InFinance

InFinance is een crossmediaal platform voor financiële dienstverleners. Het platform bestaat onder andere uit het magazine InFinance, de online nieuwsbrief InFinanceDaily, de website InFinance.nl en het hypotheekevent HypoVak.

Toon meer artikelen
write a comment

0 Comments

Nog geen reacties

Je kunt de eerst zijn om de discussie te starten.

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie achter laten.