Minder problematische hypotheekachterstanden

mei 07 15:34 2018 Print dit artikel

Het aantal mensen met een langdurige betalingsachterstand op hun hypotheek is ten opzichte van vorig jaar met 12% afgenomen. Volgens de meest recente Hypotheekbarometer van Stichting BKR telde Nederland op 1 april bijna 86.000 mensen met een dergelijke betalingsachterstand.

Het einde van de economische crisis en de afnemende werkloosheid de afgelopen jaren hebben volgens BKR aan deze positieve ontwikkeling bijgedragen. Sinds juli 2015 daalt het aantal mensen met een betalingsachterstand op de hypotheek. Peter van den Bosch, algemeen directeur van Stichting BKR: “In juli 2015 bereikten de betalingsproblemen op de hypotheek een maximum. Er zaten toen ruim 113.000 mensen in de problemen. Gelukkig is dat aantal de laatste jaren flink afgenomen. De daling van 12% ten opzichte van 2017 is fors te noemen.”

Afname zet door

Stichting BKR verwacht dat de daling van het aantal mensen met een betalingsachterstand op de hypotheek de komende maanden doorzet. “Daarbij spelen diverse overheidsmaatregelen een rol. Zo blijft de maximale hypotheek op basis van de woningwaarde de komende jaren gelijk: kopers kunnen niet meer lenen dan de woningwaarde. Bovendien bouwt de overheid de hypotheekrenteaftrek versneld af waardoor de prikkel om maximaal te lenen kleiner wordt. Door overfinanciering tegen te gaan en aflossen te stimuleren wordt de hypotheeknemer minder kwetsbaar. Ik verwacht dan ook dat de ingezette daling de komende periode doorzet”, aldus Van den Bosch.

Het bericht Minder problematische hypotheekachterstanden verscheen eerst op InFinance.

Lees hier het hele artikel

  Article "tagged" as:
  Categories:
Toon meer artikelen

Over de auteur

InFinance
InFinance

InFinance is een crossmediaal platform voor financiële dienstverleners. Het platform bestaat onder andere uit het magazine InFinance, de online nieuwsbrief InFinanceDaily, de website InFinance.nl en het hypotheekevent HypoVak.

Toon meer artikelen
write a comment

0 Comments

Nog geen reacties

Je kunt de eerst zijn om de discussie te starten.

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie achter laten.