Minder huizen verkocht in mei

juni 02 15:36 2015 Print dit artikel

Redactie InFinance | Datum: 02-06-15

Er zijn in mei minder huizen verkocht dan in april: 14.300 om 17.000. Dat blijkt uit de Woningmarktindicator van Makelaarsland.

Desondanks vindt Jeroen Stoop, algemeen directeur van Makelaarsland, dat mei een dikke voldoende scoort. “Het aantal bezichtigingen (183.000) ligt nog steeds op een hoog niveau. Veel consumenten blijven zich oriënteren op de woningmarkt. Het aantal verkochte woningen was met 14.300 naar verwachting. Ten opzichte van het aantal bezichtigingen had dit aantal zelfs nog iets hoger kunnen uitvallen.”

Open Huizen Dag
Stoop: “De piek van dit voorjaar lag duidelijk in de vorige maanden, direct na de Open Huizen Dag van 28 maart. Bij elkaar genomen presteert de woningmarkt dit jaar iets beter dan vorig jaar, slinkt de woningvoorraad licht en is er sprake van een kleine prijsstijging. De vraag naar woningen is nog steeds veel hoger dan het werkelijk aantal verkochte woningen. Dit komt omdat er nog veel potentiële kopers met restschulden rondom hun eigen woning kampen en starters steeds meer eigen geld moeten meenemen. Ook is het voor de groeiende groep zzp’ers en zelfstandige ondernemers niet eenvoudig om aan een hypotheek te komen. Zeker niet als zij recent gestart zijn met hun eigen bedrijf.”

Tags: home, hypotheken

Lees hier het hele artikel

  Article "tagged" as:
  Categories:
Toon meer artikelen

Over de auteur

InFinance
InFinance

InFinance is een crossmediaal platform voor financiële dienstverleners. Het platform bestaat onder andere uit het magazine InFinance, de online nieuwsbrief InFinanceDaily, de website InFinance.nl en het hypotheekevent HypoVak.

Toon meer artikelen
write a comment

0 Comments

Nog geen reacties

Je kunt de eerst zijn om de discussie te starten.

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie achter laten.