Miljoenen extra milieusubsidie voor koopwoningen

januari 27 15:15 2016 Print dit artikel

Redactie InFinance | Datum: 27-01-16

Het kabinet stopt dit jaar 80 miljoen euro in een subsidieregeling die energiebesparende maatregelen in koopwoningen mogelijk maakt. Voorwaarde is dat een particuliere woningeigenaar of VvE een substantiele combinatie van energiebesparende maatregelen neemt in een bestaande woning.

De details van de subsidieregeling worden binnen een half jaar bekend gemaakt, schrijft minister Blok van Wonen en Rijksdienst aan de Tweede Kamer. Hij maakt ook een extra bedrag van 20 miljoen euro vrij om het Nationaal Energiebespaarfonds te verbeteren en voor innovatie bij bedrijven, gemeenten en andere (markt)partijen.

Alleen duurzame maatregelen
De subsidie kan niet gebruikt worden voor een enkelvoudige energiebesparende maatregel of energieopwekking door bijvoorbeeld zonnepanelen. Voor duurzame energieopwekking via zonneboilers, warmtepompen, biomassaketels of pelletkachels heeft het ministerie van EZ wel subsidie beschikbaar. Beide subsidies mogen gecombineerd worden met een lening uit het Nationaal Energiebespaarfonds, zodat woningeigenaren desgewenst de hele investering op deze manier kunnen betalen.

De afspraak over deze 100 miljoen euro is gemaakt bij de onderhandelingen over het Belastingplan 2016.

Tags: fiscaal, home, hypotheken

Lees hier het hele artikel

  Article "tagged" as:
  Categories:
Toon meer artikelen

Over de auteur

InFinance
InFinance

InFinance is een crossmediaal platform voor financiële dienstverleners. Het platform bestaat onder andere uit het magazine InFinance, de online nieuwsbrief InFinanceDaily, de website InFinance.nl en het hypotheekevent HypoVak.

Toon meer artikelen
write a comment

0 Comments

Nog geen reacties

Je kunt de eerst zijn om de discussie te starten.

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie achter laten.