Meer woningen verkocht in november

december 19 13:50 2016 Print dit artikel

Het Kadaster registreerde in november 18.255 verkochte woningen. Dat is 5,3% meer dan in oktober, toen er 17.339 woningen werden verkocht.

Ten opzichte van november 2015 is het een stijging van ruim 25%. Er werden toen 14.545 woningen verkocht. De stijging is volgens het Kadaster te zien bij alle woningtypen. Vergeleken met november vorig jaar is de stijging het grootst bij vrijstaande woningen (32%) en het minst bij appartementen (22,8%).

Ten opzichte van oktober is alleen een daling te zien bij 2-onder-1-kapwoningen. De stijging is nu het grootst bij appartementen en vrijstaande woningen.

Hypotheken

In vergelijking met een jaar geleden is het aantal geregistreerde verkochte woningen in alle provincies gestegen. Het meest in Flevoland, het minst in Noord-Holland. Vergeleken met oktober 2016 stijgen alle provincies behalve Flevoland en Zeeland.

Het aantal geregistreerde hypotheken is in november met 22,5% toegenomen ten opzichte van dezelfde maand vorig jaar: van 21.319 naar 26.125. In vergelijking met oktober 2016 is er sprake van een stijging van 7,8%.

Lees hier het hele artikel

  Article "tagged" as:
  Categories:
Toon meer artikelen

Over de auteur

InFinance
InFinance

InFinance is een crossmediaal platform voor financiële dienstverleners. Het platform bestaat onder andere uit het magazine InFinance, de online nieuwsbrief InFinanceDaily, de website InFinance.nl en het hypotheekevent HypoVak.

Toon meer artikelen
write a comment

0 Comments

Nog geen reacties

Je kunt de eerst zijn om de discussie te starten.

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie achter laten.