Meer vergunningen voor nieuwbouwwoningen

november 24 13:39 2016 Print dit artikel

Het aantal nieuwbouwwoningen waarvoor een vergunning is afgegeven, steeg in het derde kwartaal voor het eerst in een jaar tijd. Dat meldt het CBS.

Voor bijna 14.000 nieuw te bouwen woningen werd een vergunning afgegeven, ruim 31% meer dan in dezelfde periode in 2015. CBS: “De al goed draaiende bouwsector krijgt hiermee een verdere impuls. De bouwondernemers zijn dan ook zeer positief gestemd. Hun vertrouwen ligt op het hoogste punt ooit gemeten. Ze verwachten dat de omzet in het komende kwartaal verder groeit. Daarnaast verwacht een meerderheid van hen dat de personeelssterkte zal toenemen. In het derde kwartaal steeg het aantal banen seizoensgecorrigeerd van 508.000 naar 511.000, nadat dit aantal in de afgelopen zeven jaar bijna onafgebroken daalde. ”

Dieptepunt

Het dieptepunt in de vergunningverlening voor nieuwbouwwoningen lag in 2013, toen per kwartaal gemiddeld slechts voor 6500 woningen een vergunning werd verleend. In 2014 trok dit aantal aan tot bijna 10.000 per kwartaal. In de eerste twee kwartalen van 2015 groeide dit aantal verder, maar sindsdien begon het aantal woningen waarvoor een vergunning is afgegeven te dalen ten opzichte van een jaar eerder. Het aantal ligt nog wel ruim onder het niveau van 2008, toen voor bijna 22.000 woningen per kwartaal een vergunning werd verleend.

Lees hier het hele artikel

  Categories:
Toon meer artikelen

Over de auteur

InFinance
InFinance

InFinance is een crossmediaal platform voor financiële dienstverleners. Het platform bestaat onder andere uit het magazine InFinance, de online nieuwsbrief InFinanceDaily, de website InFinance.nl en het hypotheekevent HypoVak.

Toon meer artikelen
write a comment

0 Comments

Nog geen reacties

Je kunt de eerst zijn om de discussie te starten.

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie achter laten.