Meer hypotheken verstrekt

augustus 17 09:46 2018 Print dit artikel

Het Kadaster registreerde in juli 31.111 nieuw afgesloten hypotheken. Ten opzichte van dezelfde maand een jaar geleden is dat een toename van 7,5%. In totaal is in de eerste 7 maanden van 2018 1% meer nieuwe hypotheken geregistreerd dan in 2017.

Tegenover de stijging van het aantal verstrekte hypotheken staat opnieuw een afname van het aantal woningverkopen. In juli 2018 zijn er 19.580 woningen verkocht, wat 2% minder is dan in juli 2017. Deze daling is weliswaar kleiner dan de afgelopen maanden, maar de trend is volgens het Kadaster duidelijk nog neerwaarts. Het aantal verkopen ligt ondanks de daling nog steeds op een hoog niveau. Alleen in 1998, 1999, 2002, 2016 en 2017 werden er volgens de statistieken van het Kadaster meer woningen verkocht in de maand juli.

Trek naar provincie

In juli zijn in vier provincies meer woningen verkocht dan vorig jaar: Drenthe (8,6%), Friesland (7,4%), Overijssel (5,7%) en Zeeland (13,3%). In juni daalde het aantal woningverkopen nog in elke provincie, alhoewel in de Randstad de daling de afgelopen periode veelal groter was dan erbuiten.

Van de vijf woningtypen die worden onderscheiden stegen er in juli twee: hoekwoningen (3,9%) en vrijstaande woningen (2,8%). Het aantal 2-onder-1-kap woningen is nagenoeg gelijk gebleven en het aantal tussenwoningen en appartementen daalde met respectievelijk -2,9% en -6,7%.

Het bericht Meer hypotheken verstrekt verscheen eerst op InFinance.

Lees hier het hele artikel

  Article "tagged" as:
  Categories:
Toon meer artikelen

Over de auteur

InFinance
InFinance

InFinance is een crossmediaal platform voor financiële dienstverleners. Het platform bestaat onder andere uit het magazine InFinance, de online nieuwsbrief InFinanceDaily, de website InFinance.nl en het hypotheekevent HypoVak.

Toon meer artikelen
write a comment

0 Comments

Nog geen reacties

Je kunt de eerst zijn om de discussie te starten.

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie achter laten.