Meer geldverstrekkers doen mee met perspectiefverklaring

oktober 06 10:08 2015 Print dit artikel

Redactie InFinance | Datum: 06-10-15

Verschillende geldverstrekkers omarmen het initiatief van Obvion, Randstad en Vereniging Eigen Huis om het kopen van een huis mogelijk te maken voor mensen met een flexibele arbeidsovereenkomst. Met de perspectiefverklaring wordt gekeken naar inkomenszekerheid in plaats van baanzekerheid bij het krijgen van een hypotheek.

Tot voor kort was Obvion de enige geldverstrekker die op die manier een hypotheek verstrekt. Eind november doen meerdere geldverstrekkers mee aan de pilot van de perspectiefverklaring. Rabobank, ABN Amro, Aegon, Florius, ING en SNS Bank sluiten zich aan. Dankzij deze ontwikkeling is het binnenkort voor consumenten mogelijk om bij meerdere geldverstrekkers de perspectiefverklaring voor een hypotheekaanvraag te gebruiken.

“Dit is goed nieuws en het is ook hoognodig”, zegt Cynthia Tulp, Manager Marketing, Communicatie en Sales van Obvion. “De tijd om te kijken naar een vast dienstverband voor een hypotheek is voorbij. Met de perspectiefverklaring kunnen we meer aansluiten bij de huidige én toekomstige arbeidsmarkt.”

Flexibel arbeidscontract
“Het is goed dat de hypotheekbranche mee ontwikkelt met de trend dat steeds meer mensen een flexibel arbeidscontract hebben”, zegt Nico Stolwijk, Directeur Vereniging Eigen Huis. “Het goede aan de perspectiefverklaring is dat er gekeken wordt naar de toekomst, in plaats van het verleden.”

In december 2013 introduceerden Obvion, Randstad en Eigen Huis de perspectiefverklaring. Hierbij zijn de vooruitzichten op werk bepalend. Alje Kuiper, Directeur Strategie en Innovatie van Randstad: “De kern is dat er gekeken wordt naar inkomenszekerheid in plaats van baanzekerheid. Voor het verkrijgen van een perspectiefverklaring worden opleiding, werkervaring, competenties, functieniveau, flexibiliteit en de arbeidsmarktsituatie in de regio waar de medewerker werkt of woont, meegewogen. Een persoonlijk gesprek met een intercedent van Randstad, Yacht of Tempo Team maakt ook onderdeel van de verklaring. Juist dat maakt de verklaring extra betrouwbaar.”

Tags: home, hypotheken

Lees hier het hele artikel

  Article "tagged" as:
  Categories:
Toon meer artikelen

Over de auteur

InFinance
InFinance

InFinance is een crossmediaal platform voor financiële dienstverleners. Het platform bestaat onder andere uit het magazine InFinance, de online nieuwsbrief InFinanceDaily, de website InFinance.nl en het hypotheekevent HypoVak.

Toon meer artikelen
write a comment

0 Comments

Nog geen reacties

Je kunt de eerst zijn om de discussie te starten.

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie achter laten.