Marktpartijen gaan door met MCD

maart 07 15:11 2016 Print dit artikel

Als reactie op het politieke uitstel van de MCD-implementatie ontvangt HDN vanuit de markt vooral het signaal dat partijen hun oorspronkelijke MCD plannen laten doorgaan. Hiermee blijven werkwijze en schema’s, zoals deze er lagen vóór het Tweede Kamer debat, dus onveranderd.

Dat is overigens ook conform het advies van minister Dijsselbloem aan de sector, om processen al aan te passen in aanloop naar de formele inwerkingtreding ergens rond de zomer.

Naar aanleiding van de uitkomsten van het politieke debat vorige week woensdag, heeft HDN gekeken naar de impact hiervan op de HDN standaard, het ketenproces en de daaruit voortgekomen berichtenschema’s.

Impact uitstel op HDN

Sinds het voorjaar 2015 is in samenwerking met de werkgroepen Standaard en ketenpartijen onderzocht wat de impact is van de nieuwe wetgeving MCD op het HDN ketenproces. Hieruit zijn, voor de eerste implementatie van MCD binnen de keten, meerdere uitbreidingen van de HDN Standaard benoemd en inmiddels beschikbaar gekomen.

Deze HDN Standaard blijft ongewijzigd en gepubliceerde schema’s kunnen volgens planning uitgerold worden. HDN adviseert de ketenpartners dan ook om de ingeslagen weg voort te zetten en geen aanpassingen te doen op de schema’s die in maart actief worden.

HDN sessie MCD in de keten

De HDN sessie ‘MCD in de keten’ die gepland staat voor 14 april gaat gewoon door. Tijdens deze sessie wordt gezamenlijk gekeken naar de ervaringen in de keten. “Lessons learned vertalen we naar concrete verbeteringen voor de langere termijn in de keten. In dat opzicht biedt de nieuwe ingangsperiode van deze zomer ruimte om het een en ander beter in te richten”, aldus HDN.

Lees hier het hele artikel

  Article "tagged" as:
  Categories:
Toon meer artikelen

Over de auteur

InFinance
InFinance

InFinance is een crossmediaal platform voor financiële dienstverleners. Het platform bestaat onder andere uit het magazine InFinance, de online nieuwsbrief InFinanceDaily, de website InFinance.nl en het hypotheekevent HypoVak.

Toon meer artikelen
write a comment

0 Comments

Nog geen reacties

Je kunt de eerst zijn om de discussie te starten.

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie achter laten.