Makelaar met ‘gratis’ dienstverlening

maart 29 09:47 2017 Print dit artikel

De Gratis Makelaar is een nieuw collectief van professionals die wel makelaarsdienstverlening verricht, maar daarvoor geen kosten rekent aan de verkoper van de woning.

Mark Glas, mede-oprichter van De Gratis Makelaar: “Door onze dienstverlening innovatief in te richten, kan elke woningeigenaar zijn huis bij ons helemaal kosteloos in de verkoop zetten. Daarbij garanderen we persoonlijke en professionele dienstverlening.”

Glas: “Wij doen de taxatie, leveren professionele fotografie, het inmeten van de woning volgens de NEN2580-norm, geven verkoopadvies, leveren raambord, posters en flyers en zorgen ook voor de juridische levering. En, heel belangrijk: we plaatsen elke woning op Funda. Het enige dat de verkoper zelf moet doen, is het begeleiden van de bezichtigingen van de woning. Wij kunnen dat uiteraard ook verzorgen. In dat geval rekenen we daarvoor een kleine, kostendekkende vergoeding.”

Verdienmodel

De Gratis Makelaar rekent geen kosten aan de verkoper van de woning. Wel betaalt de koper van de woning een vast bedrag van 1.799 euro aan veilingkosten. Glas: “Dit bedrag kun je als koper optellen bij de koopsom en dus meefinancieren in de hypotheek. Met deze prijsstelling hebben wij het scherpste tarief van Nederland voor deze kwaliteit van dienstverlening.”

Het streven van De Gratis Makelaar is om de kosten voor de koper stapsgewijs af te bouwen naar 0 euro. “Dat doen we door goede afspraken te maken met leveranciers van energie, verzekeringen, hypotheken, etc. Wij laten de vergoedingen van deze partijen ten gunste komen van onze klanten. Zo wordt onze dienstverlening op termijn dus voor iedereen gratis.”

Lees hier het hele artikel

  Article "tagged" as:
  Categories:
Toon meer artikelen

Over de auteur

InFinance
InFinance

InFinance is een crossmediaal platform voor financiële dienstverleners. Het platform bestaat onder andere uit het magazine InFinance, de online nieuwsbrief InFinanceDaily, de website InFinance.nl en het hypotheekevent HypoVak.

Toon meer artikelen
write a comment

0 Comments

Nog geen reacties

Je kunt de eerst zijn om de discussie te starten.

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie achter laten.