Locatie woning heeft hoogste prioriteit

december 22 11:39 2016 Print dit artikel

De ING WoonIndex komt in het vierde kwartaal van 2016 uit op een stand van 115 punten. Daarmee is het vertrouwen in de woningmarkt voor het eerst dit jaar gedaald. De voornaamste reden hiervoor is de verwachting dat de hypotheekrente op korte termijn gaat stijgen.

Ondanks deze verwachting zijn huizenbezitters nog steeds positief over hun kansen op de woningmarkt. Bijna negen op de tien geeft aan ook een stijging van de huizenprijzen te verwachten. Ruim de helft van de respondenten denkt gemakkelijk zijn huis te kunnen verkopen. Drie op de tien verwacht dat de woning maximaal drie maanden in de verkoop zal staan.

Locatie blijft belangrijk

De prioriteitenlijst van de huizenkopers die meededen aan ING WoonIndex wordt nog steeds aangevoerd door locatie, type van de woning en de staat van de woning. Bij de aankoop van een nieuw huis speelt het energielabel nauwelijks een rol, zo blijkt uit het onderzoek. Het energielabel bungelt met slechts 3% onderaan de prioriteitenlijst. Opvallend detail: starters letten bij de aanschaf van een woning vaker op de parkeergelegenheid rondom de woning.

Lees hier het hele artikel

  Categories:
Toon meer artikelen

Over de auteur

InFinance
InFinance

InFinance is een crossmediaal platform voor financiële dienstverleners. Het platform bestaat onder andere uit het magazine InFinance, de online nieuwsbrief InFinanceDaily, de website InFinance.nl en het hypotheekevent HypoVak.

Toon meer artikelen
write a comment

0 Comments

Nog geen reacties

Je kunt de eerst zijn om de discussie te starten.

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie achter laten.