Kwartaalbericht

juli 10 16:57 2015 Print dit artikel

Cijfers tweede kwartaal in lijn met verwachtingen

In het tweede kwartaal van 2015 hebben in totaal 30.700 huishoudens de aankoop of verbetering van hun woning gefinancierd met Nationale Hypotheek Garantie (NHG).

In totaal hebben 1.072 huishoudens in het tweede kwartaal van 2015 een beroep gedaan op NHG in verband met de verkoop van hun woning met verlies.

De hoge instroom van garanties in combinatie met een beperkte groei van het aantal verliesdeclaraties, hebben in het tweede kwartaal van 2015 geleid tot een lichte stijging van het fondsvermogen naar € 837 miljoen.

De resultaten van het Waarborgfonds Eigen Woningen (WEW) zijn van meerdere, meestal onzekere economische en woningmarktontwikkelingen afhankelijk. Op basis van de meest recente liquiditeitsprognose en bij stabiel overheidsbeleid verwacht het WEW dat er in de periode van 2015 tot en met 2020 geen aanspraak wordt gedaan op de achtervangfunctie van de overheid.

Lees het volledige Kwartaalbericht

Lees hier het hele artikel

  Article "tagged" as:
  Categories:
Toon meer artikelen

Over de auteur

Nationale Hypotheek Garantie
Nationale Hypotheek Garantie

De Stichting Waarborgfonds Eigen Woningen (WEW) heeft als doel het bevorderen van het eigenwoningbezit en is verantwoordelijk voor het beleid en de uitvoering van de Nationale Hypotheek Garantie (NHG). Jaarlijks stelt zij regels op voor het verstrekken van NHG.

Toon meer artikelen
write a comment

0 Comments

Nog geen reacties

Je kunt de eerst zijn om de discussie te starten.

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie achter laten.