Kwart bijBouwe klanten sluit zelfstandig

november 29 16:13 2016 Print dit artikel

Van de mensen die via bijBouwe hun hypotheek afsluiten, doet bijna een kwart (24.6%) dit helemaal zelf. Drie van de vier hypotheekaanvragen loopt dus nog via een onafhankelijk financieel adviseur. Ruim driekwart van de mensen die zelf hun hypotheek regelt is een starter op de woningmarkt.

Volgens bijBouwe is de gemiddelde leeftijd van huizenkopers die zelf hun hypotheek regelen 32 jaar. De oudste afsluiter was 71 jaar oud. Van de stellen die zelf hun hypotheek regelt is de eerste aanvrager in 83% van de gevallen een man.

Klant kan kiezen

Bouwe Kuik, algemeen directeur van bijBouwe: “Vroeger ging het regelen van een hypotheek uitsluitend via een adviseur. Er was geen andere optie. Online wordt er door kopers enorm veel research gedaan over hoe ze hun gedroomde woning kunnen financieren. Het blijkt dat er vervolgens een grote behoefte is om ook de hypotheek zelf te regelen. Niet alleen direct via onze eigen website, maar ook via andere online bemiddelaars.”

Lees hier het hele artikel

  Article "tagged" as:
  Categories:
Toon meer artikelen

Over de auteur

InFinance
InFinance

InFinance is een crossmediaal platform voor financiële dienstverleners. Het platform bestaat onder andere uit het magazine InFinance, de online nieuwsbrief InFinanceDaily, de website InFinance.nl en het hypotheekevent HypoVak.

Toon meer artikelen
write a comment

0 Comments

Nog geen reacties

Je kunt de eerst zijn om de discussie te starten.

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie achter laten.