Kortere rentevast perioden bij grootbanken

mei 03 10:37 2017 Print dit artikel

In april is het aandeel van 20 jaar rentevast in vergelijking met maart gegroeid, terwijl ook het aandeel 30 jaar rentevast licht toenam. Bij de keuze voor een rentevaste periode is echter een duidelijk verschil te zien bij mensen die advies krijgen via een adviesketen of een grootbank.

Dat zegt De Hypotheekshop. Volgens de adviesketen is het geen nieuws dat het merendeel van de klanten van de grote hypotheekadviesketens de rente zeer lang vastzet. “Gezien het brede aanbod van geldverstrekkers en de historisch lage rente is dat begrijpelijk. Gezien de marktverhoudingen moet het deel dat de rente 10 jaar vastzet gezocht worden bij de consumenten die hun hypotheek rechtstreeks bij één van de grootbanken afsluiten. Banken kunnen over het algemeen beperkt mee op de langere rentevaste perioden, waardoor het niet voor de hand ligt om de rente daar langer dan 10 jaar vast te zetten.”

Bij de Hypotheekshop bereikte de duur van een gemiddelde rentevaste periode in april met 16,7 jaar opnieuw een record. Landelijk gezien is de gemiddelde renteduur een jaar korter (15,7 jaar).

Woonlastenbeschermer

In de Maandmonitor staat De Hypotheekshop ook kort stil bij de terugkeer van de woonlastbeschermer bij arbeidsongeschiktheid of werkloosheid. In april kwamen Cardif, Callas en Dazure vrijwel gelijktijdig met een dergelijk product. De nieuwe generatie mag er dan eenvoudiger uitzien, softwarebouwers van de diverse adviespakketten hikken volgens De Hypotheekshop nog wel aan tegen de hoge kosten die het inbouwen van deze innovatieve producten vergt.

Lees hier het hele artikel

  Article "tagged" as:
  Categories:
Toon meer artikelen

Over de auteur

InFinance
InFinance

InFinance is een crossmediaal platform voor financiële dienstverleners. Het platform bestaat onder andere uit het magazine InFinance, de online nieuwsbrief InFinanceDaily, de website InFinance.nl en het hypotheekevent HypoVak.

Toon meer artikelen
write a comment

0 Comments

Nog geen reacties

Je kunt de eerst zijn om de discussie te starten.

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie achter laten.