Klantenstop bij Tellius Hypotheken

oktober 27 13:28 2016 Print dit artikel

Tellius Hypotheken stopt per 1 november voorlopig met het verstrekken van hypotheken aan nieuwe klanten. Voor bestaande klanten verandert er niets.

Achterliggende reden voor het voorlopig stoppen is dat de funding van de hypotheken wordt gedaan door Achmea. “Nu de beleggingsdoelstellingen zijn gerealiseerd, heeft de verzekeraar besloten om geen Tellius hypotheken meer te verkopen aan nieuwe klanten”, aldus de hypotheekverstrekker in een FAQ voor adviseurs. Op de vraag of Tellius definitief stopt, luidt het antwoord: “Nee, Tellius stopt voorlopig alleen met het verstrekken van hypotheken aan nieuwe klanten. Zodra er weer iets verandert, laten wij u dat uiteraard weten.”

Bestaande klanten hebben deze week een brief gekregen van hun hypotheekverstrekker. “Jouw hypotheek loopt gewoon door volgens de afspraken die we gemaakt hebben”, schrijft het bedrijf daarin. “Wil je je hypotheek veranderen, bijvoorbeeld verhogen, verhuizen of verlengen? Dat blijft allemaal mogelijk.”

Niet boetevrij

Adviseurs kunnen tot uiterlijk 1 november nog aanvragen voor nieuwe klanten indienen. Bestaande klanten kunnen niet boetevrij van hun hypotheek af, benadrukt Tellius: “De algemene voorwaarden veranderen niet voor onze klanten.”

Het hypothekenfonds van Syntrus Achmea Real Estate & Finance ging van start in 2014. Het richtte zich op consumenten die een hypotheek zoeken met een lange rentevastperiode en werd alleen via het intermediair verspreid.

Lees hier het hele artikel

  Article "tagged" as:
  Categories:
Toon meer artikelen

Over de auteur

InFinance
InFinance

InFinance is een crossmediaal platform voor financiële dienstverleners. Het platform bestaat onder andere uit het magazine InFinance, de online nieuwsbrief InFinanceDaily, de website InFinance.nl en het hypotheekevent HypoVak.

Toon meer artikelen
write a comment

0 Comments

Nog geen reacties

Je kunt de eerst zijn om de discussie te starten.

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie achter laten.