Klant haakt af na gratis adviesgesprek

juli 14 13:45 2015 Print dit artikel

Redactie InFinance | Datum: 14-07-15

Van de consumenten die een oriënterend gesprek voeren met een financieel dienstverlener geeft, afhankelijk van het type product, 22% tot 47% aan na dit gesprek geen verdere actie te ondernemen. Dat blijkt uit een onderzoek van Gfk.

Gfk doet in opdracht van Legal & General periodiek onderzoek naar de ervaringen en opvattingen van de Nederlandse consument. Dit onderzoek werd gehouden onder consumenten die het afgelopen jaar met een adviseur een face-to-face gesprek hebben gevoerd met betrekking tot een overlijdensrisicoverzekering, pensioenproduct of hypotheek.

Arno Dolders, algemeen directeur Legal & General: “Dit hoge percentage van klanten die niet in actie komen na een oriëntatiegesprek baart mij zorgen. Het is niet in het belang van de klanten zelf en zeker ook niet in het belang van een gezond bedrijfsmodel van de adviseurs. Het is zinvol om te onderzoeken wat de oorzaak van deze passiviteit is.”

Gespreide betaling
Aan de hand van een voorbeeldcase kregen de respondenten ook de gemiddelde adviestarieven voorgelegd, zoals die momenteel door adviseurs worden berekend. Bij deze bedragen kiest – afhankelijk van de productgroep – 31% tot 47% van de consumenten voor betaling ineens. Een iets hoger percentage kiest voor gespreide betaling variërend van 36% tot 42%. De overige consumenten maken geen keuze.

Dolders: “De behoefte aan een vorm van gespreide betaling is groot. Invoering van een systeem van gespreide betaling vraagt van het intermediair een stuk voorfinanciering. Bij veel kantoren was die ruimte er de afgelopen jaren gewoonweg niet. Nu de economische situatie langzaam maar zeker beter wordt kan ik mij voorstellen dat kantoren voor bepaalde klanten deze faciliteit toch aanbieden. Het zal leiden tot een verdere klantbinding.”

Tags: financiele-planning, home, hypotheken, pensioenen, verzekeringen

Lees hier het hele artikel

  Article "tagged" as:
  Categories:
Toon meer artikelen

Over de auteur

InFinance
InFinance

InFinance is een crossmediaal platform voor financiële dienstverleners. Het platform bestaat onder andere uit het magazine InFinance, de online nieuwsbrief InFinanceDaily, de website InFinance.nl en het hypotheekevent HypoVak.

Toon meer artikelen
write a comment

0 Comments

Nog geen reacties

Je kunt de eerst zijn om de discussie te starten.

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie achter laten.