Kijk vooral naar wat wél kan

april 04 09:35 2018 Print dit artikel

Cees de Jong, CEO BNP Paribas Cardif, Ingrid de Graaf, directielid Aegon NL en Harry van der Zwan directeur Intermediaire Zaken NN Group, gingen tijdens InFinance Day met elkaar in gesprek over zaken die op de agenda staan van de board. “Kijk vooral wat wél kan, en niet alleen naar wat niet kan.

De financiële dienstverlening heeft te maken met een veranderend speelveld, onder invloed van onder andere toenemende regelgeving, toezicht, en technologie. De Jong: “We hebben ook niet meer zoals vroeger alleen te maken met de relatie aanbieder-distributeur, maar met meerdere stakeholders, zoals toezichthouders en eindklanten.” De Graaf: “We moeten ons voorbereiden op wat toekomstige generaties van ons vragen en samenwerking zoeken op nieuwe terreinen.” Van der Zwan noemt dat ook wel het ‘nieuwe samenwerken’: “Deel ontwikkelingen en ervaringen met elkaar.”

Jongeren interesseren voor het vak

Eén van de overeenkomsten tussen de drie partijen op de bank is hun uitdagingen rondom goed personeelsbeleid en het contact met jongeren als toekomstig talent. De Graaf: “Het is inderdaad niet makkelijk om jongeren te trekken, de financiële sector is wat dat betreft niet heel attractief. Als wij bijvoorbeeld op zoek zijn naar data-analisten, dan concurreren we direct met ‘hippe’ internetbedrijven als Coolblue. Dat is lastig. Jongeren hebben vaak ook minder met de bureaucratie in onze sector. Overigens is die bureaucratie vaak ook niet te vermijden als gevolg van het toenemende toezicht.”

De Jong sloot het debat positief af: “Kijk als branche ook naar wat er wél kan, en niet alleen naar wat niet kan.”

Bekijk hier het gesprek op de bank bij Diana Matroos:

 

  Article "tagged" as:
  Categories:
Toon meer artikelen

Over de auteur

InFinance
InFinance

InFinance is een crossmediaal platform voor financiële dienstverleners. Het platform bestaat onder andere uit het magazine InFinance, de online nieuwsbrief InFinanceDaily, de website InFinance.nl en het hypotheekevent HypoVak.

Toon meer artikelen
write a comment

0 Comments

Nog geen reacties

Je kunt de eerst zijn om de discussie te starten.

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie achter laten.