Kamermotie: ‘Verleng overgangsperiode PEplus’

juni 11 10:43 2015 Print dit artikel

Redactie InFinance | Datum: 11-06-15

Adfiz, CFD, NVF, NVGA en OvFD zijn blij met twee moties die door de Tweede zijn ingediend. De eerste vraagt om een verlenging van de overgangsperiode om PEplus-examens af te leggen tot 1 januari 2017.

De tweede motie vraagt om een versoepelde regeling voor adviseurs die door schrijnende situaties van ernstige ziekte niet in staat zijn om binnen de gestelde termijn hun nieuwe diploma’s te behalen.

Eerder al heeft minister Dijsselbloem besloten de overgangstermijn voor het afleggen van PEplus-examens met 3 maanden te verlengen tot 1 april 2016. Volgens de brancheorganisaties schetste de minister in zijn brief echter een te rooskleurig beeld van de stand van zaken van de PEplus-examens. “Adfiz, CFD, NVF, NVGA en OvFD hebben de Tweede Kamer hierop gewezen. De verlengde termijn is om meerdere redenen nog te kort en verlenging tot 1 januari 2017 is gewenst. Daarbij is het wel reëel om te verwachten dat er voorwaarden kunnen worden gesteld om voor de verlengde overgangstermijn in aanmerking te komen. Zo moet een adviseur kunnen aantonen dat hij al serieus bezig is geweest met het afleggen van examens.” Volgende week dinsdag stemt de Tweede Kamer over de moties.

Ervaringen blijven delen
De brancheorganisaties roept adviseurs op om hun ervaringen te blijven delen via wftexamenloket.nl. “De resultaten uit dit loket zijn uiterst waardevol gebleken in het onderbouwen van de lobby-standpunten en hebben concreet bijgedragen aan een succesvolle lobby”, aldus de organisaties.

Tags: home, hypotheken, opleidingen, pensioenen, verzekeringen

Lees hier het hele artikel

  Article "tagged" as:
  Categories:
Toon meer artikelen

Over de auteur

InFinance
InFinance

InFinance is een crossmediaal platform voor financiële dienstverleners. Het platform bestaat onder andere uit het magazine InFinance, de online nieuwsbrief InFinanceDaily, de website InFinance.nl en het hypotheekevent HypoVak.

Toon meer artikelen
write a comment

0 Comments

Nog geen reacties

Je kunt de eerst zijn om de discussie te starten.

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie achter laten.