Hypotheker: Rutte III lijkt starter te vergeten

oktober 11 16:48 2017 Print dit artikel

Na het uitpluizen van het nieuwe regeerakkoord mist De Hypotheker vooral maatregelen die de instroom van starters op de woningmarkt stimuleren. Bijvoorbeeld door de overdrachtsbelasting voor starters af te schaffen of de verplichte aflossing voor hen te verlagen van 100 naar 50 procent.

Het uitblijven van dit soort maatregelen kan stagnatie op de woningmarkt veroorzaken, voorspelt De hypotheker. Zij hoopt dan ook dat het nieuwe kabinet alsnog diverse maatregelen zal nemen om de kansen voor starters op de woningmarkt te vergroten. Starters dreigen volgens De Hypotheker door stijgende huizenprijzen en strengere regelgeving het kind van de rekening te worden op de woningmarkt.

Integrale aanpak

De Hypotheker is voorstander van een integrale aanpak om de positie van starters op de woningmarkt te versterken. “Starters lijken een vergeten groep op de woningmarkt, terwijl het juist voor hen steeds moeilijker wordt een betaalbare koopwoning te vinden. Zo is het aantal hypotheken dat door starters is gesloten, in het afgelopen jaar met maar liefst 32% gedaald. Met name in de grote steden krijgen starters door de oververhitte woningmarkt nauwelijks een voet tussen de deur. Daarom zijn we voorstander van een pakket van overheidsmaatregelen waarmee de instroom van starters kan worden bevorderd”, zegt Wytzejan de Jong, algemeen directeur van De Hypotheker. “We zijn teleurgesteld dat het erop lijkt dat er geen gehoor wordt gegeven aan de uitkomsten van de rondetafelgesprekken ‘Starters op de Woningmarkt’. In totaal hebben 19 partijen voldoende suggesties aangereikt in de door de algemene commissie voor Wonen en Rijksdienst van de Tweede Kamer georganiseerde gesprekken op 13 september.”

Lees hier het hele artikel

  Article "tagged" as:
  Categories:
Toon meer artikelen

Over de auteur

InFinance
InFinance

InFinance is een crossmediaal platform voor financiële dienstverleners. Het platform bestaat onder andere uit het magazine InFinance, de online nieuwsbrief InFinanceDaily, de website InFinance.nl en het hypotheekevent HypoVak.

Toon meer artikelen
write a comment

0 Comments

Nog geen reacties

Je kunt de eerst zijn om de discussie te starten.

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie achter laten.