Hypotheekrenteaftrek geen breekpunt in de formatie

maart 22 16:11 2017 Print dit artikel

Politiek analist Ferry Mingelen verzorgde vanmorgen de aftrap van het SEH Lentecongres met een analyse van de verkiezingsuitslag. “De hypotheekrenteaftrek was geen item in de campagnes. De VVD wil vasthouden aan de huidige plannen, maar wees er niet gerust op, het wordt geen breekpunt in de formatie.”

Mingelen ging samen met Mark Dukers en Hans Dekker van Dukers & Baelemans in op onderwerpen als hypotheekrenteaftrek, pensioen & AOW en de woningmarkt. Mingelen: “Sinds januari 2014 wordt het percentage waar hypotheekrente aftrek over mogelijk is verlaagd met 0,5% tot deze uiteindelijk 38%. Woningeigenaren met een hypotheek die in de hoogste belastingschaal van 52% vielen merkten direct dat de woonlasten hoger uitkwamen. Het merendeel van de mensen in Nederland komt met het hoogste deel van hun inkomen maximaal in de derde belastingschijf met 42%. Zij kregen pas in 2035 te maken met de eerste verlaging. De vraag is of dit zo blijft. De meningen van de verschillende partijen zijn heel divers.”

Werken aan vertrouwen

Jan Terlouw, oud-politicus en actief schrijver, sprak tijdens het plenaire programma over vertrouwen. Hij wees financiële dienstverleners op de bijdragen die zij kunnen leveren aan de samenleving. “Klantgericht en integraal financieel advies worden nog belangrijker. Er is grote behoefte aan advisering met de menselijke maat. De vertrouwensdemocratie is de basis van onze samenleving.”

Verkiezing Erkend Financieel Adviseur

SEH-voorzitter Wim van Wingerden maakte tijdens het Lentecongres de winnaar bekend van de Verkiezing Erkend Financieel Adviseur 2017. Gijs van Hooijdonk van De Hypotheker te Breda heeft de eer zich komend jaar de eerste Erkend Financieel Adviseur van het Jaar te mogen noemen.

Lees hier het hele artikel

  Article "tagged" as:
  Categories:
Toon meer artikelen

Over de auteur

InFinance
InFinance

InFinance is een crossmediaal platform voor financiële dienstverleners. Het platform bestaat onder andere uit het magazine InFinance, de online nieuwsbrief InFinanceDaily, de website InFinance.nl en het hypotheekevent HypoVak.

Toon meer artikelen
write a comment

0 Comments

Nog geen reacties

Je kunt de eerst zijn om de discussie te starten.

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie achter laten.