Hypotheekklant Rabo blijft veel aflossen

augustus 20 15:38 2015 Print dit artikel

Redactie InFinance | Datum: 20-08-15

Rabobank Groep heeft in het eerste halfjaar van 2015 22,3% (21,5%) van de nieuwe hypotheekproductie uit de Nederlandse hypotheekmarkt gehaald. Het marktaandeel van de lokale Rabobanken komt uit op 16,6% (16,3%) en dat van Obvion bedraagt 5,7% (5,2%).

Hoewel de huizenprijzen de weg omhoog weer hebben gevonden, verwacht bestuursvoorzitter Wiebe Draijer voor dit en volgend jaar een wat minder sterke toename van de woningverkopen dan in 2014. “Maar er zal wel sprake zijn van een stijging van de huizenprijzen. Hierdoor zal de groep huishoudens met een hypotheekschuld hoger dan de woningwaarde verder dalen.”

Twee miljard extra afgelost
Nederlandse klanten losten onder invloed van de lage rentestand extra af op hun hypotheek bij de Rabobank. In totaal werd er in het eerste half jaar voor circa 2 miljard euro extra afgelost. Dit leidde ertoe dat de binnenlandse kredietportefeuille van Rabobank met 1% daalde tot 287 miljard euro. Draijer: “We verwachten dat onze klanten relatief veel blijven aflossen op hun hypotheken. Voor de rest van het jaar wordt daarom rekening gehouden met een verdere krimp van de kredietverlening.”

Tags: home, hypotheken

Lees hier het hele artikel

  Article "tagged" as:
  Categories:
Toon meer artikelen

Over de auteur

InFinance
InFinance

InFinance is een crossmediaal platform voor financiële dienstverleners. Het platform bestaat onder andere uit het magazine InFinance, de online nieuwsbrief InFinanceDaily, de website InFinance.nl en het hypotheekevent HypoVak.

Toon meer artikelen
write a comment

0 Comments

Nog geen reacties

Je kunt de eerst zijn om de discussie te starten.

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie achter laten.