Hypotheekadviseur profiteert van digitalisering

april 24 12:19 2017 Print dit artikel

In zijn eerste rede heeft de nieuwe NVHP-voorzitter Evert Creemers de aangesloten hypothecair planners opgeroepen digitalisering niet als bedreiging te zien. Het is juist een mogelijkheid om meer en intensiever bezig te zijn met het adviseren van klanten.

Volgens Creemers zal de snelle digitalisering grote invloed hebben op de bedrijfsvoering van hypotheekadviseurs. De leden van de Nederlandse Vereniging van Hypothecair Planners (NVHP) hebben daarnaast ook te maken met consumenten die voor steeds complexer wordende problemen komen te staan, waarschuwt hij.

Creemers: “Denk aan de financiële afwikkeling van echtscheiding, de groeiende problematiek van senioren met waarde in hun woning maar vaak in verhouding weinig liquiditeiten. Maar ook de circa 360 miljard aan aflossingsvrije hypotheken, die in de komende jaren toch echt op enig moment afgelost moeten worden. Dit en vele andere ontwikkelingen vragen steeds meer om een proactief hypothecair planner omdat de Wft als minimum deskundigheidsniveau veelal onvoldoende is om klanten optimaal te bedienen.”

Hypothecair Planners verenigen zich

De NVHP heeft het aantal leden vorig jaar zien toenemen van 1085 naar 1173. Een deel van deze groei komt volgens NVHP voort uit gecertificeerd Financieel Planners die zich specialiseren op het gebied van hypothecair krediet. Zij willen zich naast het zijn van financieel planner ook profileren als deskundige op het gebied van hypotheken. Voor deze gediplomeerde Financieel Planners kent de NVHP een aangepaste toetredingsregeling.

Nieuw bestuur

Evert Creemers werd tijdens de Algemene Ledenvergadering op 12 april officieel benoemd tot voorzitter van de NVHP. Hij is onafhankelijk financieel adviseur en naast Erkend Hypothecair Planner ook gecertificeerd Financieel Planner.

Maarten van Hasselt, directeur Retail bij SNS Bank, is benoemd tot lid van het bestuur. Ook Joost Melis maakt nu deel uit van het bestuur. Hij is tevens voorzitter van de Stichting Certificering Erkend Hypothecair Planners.

Lees hier het hele artikel

  Article "tagged" as:
  Categories:
Toon meer artikelen

Over de auteur

InFinance
InFinance

InFinance is een crossmediaal platform voor financiële dienstverleners. Het platform bestaat onder andere uit het magazine InFinance, de online nieuwsbrief InFinanceDaily, de website InFinance.nl en het hypotheekevent HypoVak.

Toon meer artikelen
write a comment

0 Comments

Nog geen reacties

Je kunt de eerst zijn om de discussie te starten.

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie achter laten.