Hypotheek in één dag bij Florius

november 30 11:57 2016 Print dit artikel

Na een succesvolle pilot gaat Florius binnenkort hypotheekaanvragen binnen 24 uur beoordelen. Woningzoekers moeten daartoe de benodigde stukken in één keer digitaal aanleveren tijdens het adviesgesprek met de adviseur.

“We zijn er trots op dat we consument en adviseur snel en efficiënt kunnen faciliteren”, zegt directeur Karin Polman van Florius. “Wanneer de juiste stukken compleet ingevuld worden geüpload, dan kunnen wij binnen één dag na het renteaanbod de hypotheekaanvraag beoordelen. Hierdoor kan de adviseur, zonder administratieve rompslomp, zijn klant snel duidelijkheid geven.”

Online uploaden

De hypotheekverstrekker heeft in het najaar een pilot gedaan, om te controleren of het proces rond de hypotheekaanvraag naar behoren verloopt en om te testen of het lukt om binnen 24 uur een passend aanbod uit te brengen. Die pilot verliep succesvol. De ‘hypotheek in één dag’ is nu vanaf 13 december beschikbaar.

De hypotheekaanvraag gaat via de adviseur, maar de consument kan documenten zelf online uploaden en vervolgens de aanvraag volgen, via de website of app van Florius. De aanvrager kan de hypotheekofferte inzien en de status van de stukken volgen. Consumenten krijgen ook bij het verhogen of omzetten van een hypotheek binnen een dag uitsluitsel, mits alle benodigde documenten compleet zijn aangeleverd.

 

Lees hier het hele artikel

  Article "tagged" as:
  Categories:
Toon meer artikelen

Over de auteur

InFinance
InFinance

InFinance is een crossmediaal platform voor financiële dienstverleners. Het platform bestaat onder andere uit het magazine InFinance, de online nieuwsbrief InFinanceDaily, de website InFinance.nl en het hypotheekevent HypoVak.

Toon meer artikelen
write a comment

0 Comments

Nog geen reacties

Je kunt de eerst zijn om de discussie te starten.

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie achter laten.