Hypotheek- en spaarrente dichter bij elkaar

juli 27 10:56 2015 Print dit artikel

Redactie InFinance | Datum: 27-07-15

Volgens berekeningen van DNB is de spaarrente in afgelopen twaalf maanden minder snel afgenomen dan de hypotheekrente op nieuwe hypotheken. Op de nieuwe hypotheken die banken in mei hebben verstrekt bedroeg de rente gemiddeld nog maar 2,83%.

Dat de gemiddelde hypotheekrente die huishoudens betalen sneller daalt dan spaarrente is volgens DNB te verklaren doordat huishoudens hun rente vaak voor langere tijd vast zetten. In de afgelopen twaalf maanden zijn beide rentes gedaald, de spaarrente met 30 basispunten en de hypotheekrente met 60 basispunten.

Nederlandse huishoudens hadden in mei bijna 300 miljard euro aan eenvoudig opneembaar spaargeld tegen een gemiddelde spaarrente van 1,04%. Ook staat er ruim 50 miljard euro aan vaststaand spaargeld uit. De omvang van de hypotheken van Nederlandse huishoudens bij banken bedroeg in die maand bijna 520 miljard euro. Op deze uitstaande hypotheken betalen huishoudens een gemiddelde rente van 4,16%.

Tags: home, hypotheken, sparen

Lees hier het hele artikel

  Article "tagged" as:
  Categories:
Toon meer artikelen

Over de auteur

InFinance
InFinance

InFinance is een crossmediaal platform voor financiële dienstverleners. Het platform bestaat onder andere uit het magazine InFinance, de online nieuwsbrief InFinanceDaily, de website InFinance.nl en het hypotheekevent HypoVak.

Toon meer artikelen
write a comment

0 Comments

Nog geen reacties

Je kunt de eerst zijn om de discussie te starten.

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie achter laten.