Huizenprijzen stijgen verder in juli

augustus 21 09:46 2015 Print dit artikel

De prijzen van koopwoningen zijn in juli met 2,7 procent gestegen ten opzichte van een jaar geleden. Dat blijkt uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) en het Kadaster.

Sinds de zomer van 2013 is volgens het statistiekbureau een stijgende trend te zien in de prijzen van koopwoningen. In juli dit jaar was het gemiddelde prijs van bestaande koopwoningen ongeveer even hoog als in december 2003.

Het laagste punt werd bereikt in juni 2013, sindsdien is er volgens het CBS een licht stijgende trend te zien. Momenteel liggen de prijzen nog wel 16,9 procent lager dan tijdens de top van de huizenmarkt, in augustus 2008.

Vorige week maakte het Kadaster bekend dat er in juli 18.422 verkochte woningen werden geregistreerd, wat bijna 33 procent meer is dan in juli vorig jaar. In de eerste zeven maanden van 2015 zijn er 93.671 woningen verkocht. Dat is bijna 22 procent meer dan in 2014.

Lees verder op nrc.nl…

Lees meer over: huizenprijzen

Lees hier het hele artikel

  Categories:
Toon meer artikelen

Over de auteur

NRC .nl
NRC .nl

NRC Handelsblad is, op papier en op het internet, een bron voor lokaal, nationaal en internationaal nieuws en achtergronden.

Toon meer artikelen
write a comment

0 Comments

Nog geen reacties

Je kunt de eerst zijn om de discussie te starten.

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie achter laten.