Huizenprijzen stijgen met 2,6 procent

juni 22 10:15 2015 Print dit artikel

Bestaande koopwoningen waren vorige maand 2,6 procent duurder dan vergeleken met dezelfde maand in 2014. De prijzen zijn nu al bijna een jaar hoger ten opzichte van een jaar eerder. Dit blijkt uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) en het Kadaster.

Het gemiddelde prijsniveau van bestaande koopwoningen was in mei ongeveer even hoog als in oktober 2003. Sinds de prijzen van koopwoningen in juni 2013 een dieptepunt bereikten, is sprake van een licht stijgende trend. Vergeleken met juni 2013 lagen de prijzen in mei 4,6 procent hoger. Ten opzichte van augustus 2008, toen de huizenprijzen een piek bereikten, is het prijsniveau nog 17,8 procent lager.

Prijzen-van-bestaande-koopwoningen-15-06-17

Ook het aantal verkochte woningen zit flink in de lift. Het Kadaster bracht afgelopen donderdag al naar buiten dat in de maand mei 12.827 verkochte woningen zijn geregistreerd. Dat is ruim zeven procent meer dan in mei 2014. In de eerste vijf maanden van 2015 zijn er 60.102 woningen verkocht, ofwel ruim zestien procent meer dan een jaar eerder.

Lees verder op nrc.nl…

Lees meer over: duurder, huizenprijzen, koopwoningen

Lees hier het hele artikel

  Categories:
Toon meer artikelen

Over de auteur

NRC .nl
NRC .nl

NRC Handelsblad is, op papier en op het internet, een bron voor lokaal, nationaal en internationaal nieuws en achtergronden.

Toon meer artikelen
write a comment

0 Comments

Nog geen reacties

Je kunt de eerst zijn om de discussie te starten.

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie achter laten.