Huizenkoper slaat last-minute toe

juni 22 11:24 2015 Print dit artikel

Redactie InFinance | Datum: 22-06-15

Het AD constateert een run op hypotheken omdat per 1 juli de leennormen flink worden aangescherpt en de grens voor de Nationale Hypotheek Garantie daalt van 265.000 naar 245.000 euro. Geldverstrekkers hebben moeite om deze forse stroom hypotheekaanvragen tijdig te verwerken.

De krant deed een belronde en constateert daarbij dat het probleem ontstaat vanwege een fors personeelstekort bij de banken, ontstaan door de vele ontslagen in crisistijd. De krant spreekt zelfs van een hypotheekinfarct. Desgevraagd adviseert Vereniging Eigen Huis kopers een langere termijn – tot acht weken – te bedingen bij de verkoper om de financiering rond te krijgen.

Banken bevestigen tegenover het AD de enorme drukte, maar betwisten die niet aan te kunnen. Er wordt flink overgewerkt, ook s ’avonds en in de weekenden. Ook wordt tijdelijk personeel van andere afdelingen ingezet.

Tags: home, hypotheken

Lees hier het hele artikel

  Article "tagged" as:
  Categories:
Toon meer artikelen

Over de auteur

InFinance
InFinance

InFinance is een crossmediaal platform voor financiële dienstverleners. Het platform bestaat onder andere uit het magazine InFinance, de online nieuwsbrief InFinanceDaily, de website InFinance.nl en het hypotheekevent HypoVak.

Toon meer artikelen
write a comment

0 Comments

Nog geen reacties

Je kunt de eerst zijn om de discussie te starten.

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie achter laten.