Huidige manier van serviceproviding verdwijnt

december 30 10:08 2015 Print dit artikel

Redactie InFinance | Datum: 30-12-15

Ik verwacht dat in de komende jaren serviceproviding voor intermediairs zoals we dat nu kennen, zal verdwijnen. Het huidige serviceproviding richt zich voornamelijk op het completeren van hypotheekdossiers.

Dat schrijft Bart Koster, directeur Sales voor De Hypotheekshop, Huis & Hypotheek en Hypokeur bij CMIS Group, in zijn Visie op 2016 voor de InFinance special Visies & Kansen 2016.

“De partijen die dit werk uit handen kunnen nemen, leveren daarom een welkome dienst, aangezien dit nu nog een enorm bewerkelijke activiteit is voor zowel adviseur als geldverstrekker.”

“We zien echter dat de ontwikkelingen om het bemiddelen eenvoudiger te maken ineens een hoge vlucht nemen. Tot voor kort moesten alle documenten nog fysiek aangeleverd worden en voorzien zijn van originele handtekeningen, terwijl nu geen enkel fysiek document meer welkom is.”

“Er lopen tal van pilots om te onderzoeken of de data die geregistreerd zijn bij de officiële instanties de losse ingevulde documenten grotendeels kunnen vervangen. Kortom: over een paar jaar is het verkrijgen van de hypotheek niet meer dan een druk op de knop, waarna automatisch allerlei gegevens worden opgehaald en gecontroleerd.”

Digitale slagkracht
“Deze ontwikkeling maakt een nieuw soort serviceproviding noodzakelijk, waarbij de lokale adviseur kan profiteren van de digitale slagkracht van een groter geheel. De adviseur kan zich dan concentreren op het declarabel maken van adviesuren en het verbeteren van zijn dienstverlening.”

“De businesspartner faciliteert de adviseur op het gebied van de systemen en software, de online strategie en het servicen van bestaande klanten. Daarnaast levert de businesspartner specialisten op het gebied van compliance en specifieke hypotheekvraagstukken. Het sámen ondernemen, de markt bewerken en inspelen op het veranderende consumentengedrag, zal in de toenemende mate centraal staan in onze markt.”

Tags: home, hypotheken

Lees hier het hele artikel

  Article "tagged" as:
  Categories:
Toon meer artikelen

Over de auteur

InFinance
InFinance

InFinance is een crossmediaal platform voor financiële dienstverleners. Het platform bestaat onder andere uit het magazine InFinance, de online nieuwsbrief InFinanceDaily, de website InFinance.nl en het hypotheekevent HypoVak.

Toon meer artikelen
write a comment

0 Comments

Nog geen reacties

Je kunt de eerst zijn om de discussie te starten.

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie achter laten.