Hiscox: allriskverzekering vakantiehuizen

september 24 11:46 2015 Print dit artikel

Redactie InFinance | Datum: 24-09-15

Hiscox heeft de verzekering voor (buitenlandse) vakantiehuizen en inboedels Holiday Homes omgevormd tot een allriskverzekering. De verzekeraar heeft naar eigen zeggen de dekkingen uitgebreid en de voorwaarden eenvoudiger gemaakt.

“De belangrijkste verandering is natuurlijk de omvorming tot een allriskverzekering”, zegt Jeroen Opstelten, manager Art & Private Client van Hiscox. “Voorheen stonden de verzekerde risico’s omschreven in de polisvoorwaarden. Nu staan alleen de uitgesloten risico’s beschreven. Dat maakt ook dat de voorwaarden veel leesbaarder en duidelijker zijn.”

Volgens Opstelten is de dekking een stuk uitgebreider geworden. “Zo is er ook een automatische aansprakelijkheidsdekking in de polis opgenomen die in de meeste Europese landen geldt. Binnen die dekking geldt een aansprakelijkheidslimiet van 750.000 euro voor onroerend goed. We hebben ook een ‘terugkomdekking’ opgenomen in de verzekering. Die vergoedt de reis- en verblijfskosten als je vanwege calamiteiten ter plekke moet zijn om zaken te regelen. Tevens is verhuur van de woning toegestaan voor maximaal 26 weken per jaar, op voorwaarde dat de eigenaren ook zelf gebruik maken van het huis. Tijdens verhuur blijft de allriskdekking van kracht.”

Tags: home, schade

Lees hier het hele artikel

  Article "tagged" as:
  Categories:
Toon meer artikelen

Over de auteur

InFinance
InFinance

InFinance is een crossmediaal platform voor financiële dienstverleners. Het platform bestaat onder andere uit het magazine InFinance, de online nieuwsbrief InFinanceDaily, de website InFinance.nl en het hypotheekevent HypoVak.

Toon meer artikelen
write a comment

0 Comments

Nog geen reacties

Je kunt de eerst zijn om de discussie te starten.

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie achter laten.