HBC Kijkersvraag: KEW meenemen naar nieuwbouwwoning

januari 19 14:21 2017 Print dit artikel

Fiscaal jurist Ruben Stam presenteerde onlangs een zeer interessant webinar voor de Hypotheek Business Club. Naar aanleiding daarvan belichten we vandaag een kijkersvraag over het meenemen van een spaarhypotheekverzekering naar een nieuwe woning.

Onderstaande vraag werd gesteld naar aanleiding van de HBC Break ‘Oud en nieuw – de fiscale wijzigingen per 2017’ van 17 januari. Klik hier om dit webinar als video te bekijken.

Vraag

“Klant heeft een huidige woning. Lening 1 spaar, en lening 2 aflossingsvrij. Klant gaat nieuwbouwwoning kopen en gaat duurder wonen. De huidige woning wordt pas verkocht als de nieuwbouwwoning klaar is. Nieuwe woning gaan ze in maart 2017 kopen en in mei 2018 is zeer waarschijnlijk pas de oplevering.

Nu wil hij de spaarhypotheekverzekering meenemen naar de nieuwe woning. Stel dat de woning wordt verkocht in juni 2018, kan hij de polis dan nog wel gewoon meenemen en blijft het dan ook gewoon nog een KEW?”

Antwoord

Ruben Stam, fiscaal jurist bij het Fiscaal Juridisch Adviesbureau van Nationale-Nederlanden Bank
“Als de verzekering nu een KEW is, dan blijft het ook een KEW. De klant heeft een tijdje lang twee woningen, maar in ieder geval altijd één woning. Dat is nodig omdat de KEW anders fictief tot uitkering komt. Daarvan is in deze situatie geen sprake. Fiscaalrechtelijk is voorzetting van de KEW dan ook gewoon mogelijk.”

  Article "tagged" as:
  Categories:
Toon meer artikelen

Over de auteur

Hypotheek Business Club
Hypotheek Business Club

De Hypotheek Business Club is een uniek platform waar hypotheekprofessionals elkaar treffen en ervaringen en gedachten kunnen uitwisselen. Kennisoverdracht, nieuws, opleidingen en netwerken zijn enkele eigenschappen van de Club.

Toon meer artikelen
write a comment

0 Comments

Nog geen reacties

Je kunt de eerst zijn om de discussie te starten.

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie achter laten.