Grote verschillen bij kosten aanpassingen

maart 25 09:34 2016 Print dit artikel

Hypotheekverstrekkers moeten klanten bij eenvoudige aanpassingen van de hypotheek niet eerst voor advies naar een tussenpersoon sturen. Daarmee jagen ze consumenten onnodig op kosten, vindt de Consumentenbond.

“Wie een hypotheek wil aanpassen, wordt door zijn geldgever vaak doorgestuurd naar een financieel adviseur. Dat is logisch wanneer het gaat om aanpassingen met mogelijk grote fiscale en financiële gevolgen. Maar bij eenvoudige aanpassingen, zoals het storten van extra premie in een spaarhypotheek of het oversluiten naar een lagere dagrente, is de tussenkomst van een tussenpersoon onnodig. Ook Kifid oordeelde eind 2015 in een individuele zaak dat een geldverstrekker geen advies van een tussenpersoon mag eisen bij een kleine wijziging in de hypotheek”, aldus de Consumentenbond.

De kosten die hypotheekaanbieders rekenen voor aanpassingen aan een lopende hypotheek verschillen aanzienlijk. “Zo rekent de Rabobank voor het omzetten van een aflosvorm 250 euro, terwijl SNS daar 1995 euro voor rekent. Ook een simpele aanpassing van een overlijdensrisicoverzekering is heel verschillend geprijsd: SNS rekent daar 450 euro voor, de Rabobank 55 euro en ING doet dat gratis”, schrijft de bond.

Lees hier het hele artikel

  Article "tagged" as:
  Categories:
Toon meer artikelen

Over de auteur

InFinance
InFinance

InFinance is een crossmediaal platform voor financiële dienstverleners. Het platform bestaat onder andere uit het magazine InFinance, de online nieuwsbrief InFinanceDaily, de website InFinance.nl en het hypotheekevent HypoVak.

Toon meer artikelen
write a comment

0 Comments

Nog geen reacties

Je kunt de eerst zijn om de discussie te starten.

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie achter laten.