Grote kostenverschillen hypotheekaanpassing

augustus 05 10:08 2015 Print dit artikel

Richard de Jong | Datum: 05-08-15

RTL Nieuws heeft de administratiekosten vergeleken die hypotheekverstrekkers in rekening brengen bij een kleine wijziging op de hypotheek. Die lopen sterk uiteen. Als je bijvoorbeeld tussentijds een rentevaste periode wilt aanpassen dan rekenen Woonfonds en Aegon daarvoor helemaal niets, maar bij Triodos moet je 500 euro aftikken.

Woonfonds heeft de administratiekosten in 2013 geschrapt. Sinds het provisieverbod van kracht is betalen consumenten alleen nog de advieskosten die hun eigen adviseur in rekening brengt. In de nieuwsuitzending van RTL zegt Paul Bänziger, commercieel manager bij Woonfonds Hypotheken, hierover: “Het is niet passend om ook nog administratiekosten in rekening te brengen als mensen al betalen voor het advies. Deze extra kosten schrikt af. Je moet als bank niet willen dat mensen hun hypotheek niet aanpassen vanwege financiële drempels.”

Aegon is de goedkoopste
Aegon is zonder advies de goedkoopste. Die rekent niet alleen geen administratiekosten, maar verplicht volgens RTL de klant ook niet om langs een adviseur te gaan.

De rondgang van RTL wijst verder uit dat ABN Amro 150 euro administratiekosten in rekening brengt, ING 225 euro, Rabobank 250 euro en Triodos 375 euro administratiekosten plus 125 euro verplichte advieskosten.

Tags: home, hypotheken

Lees hier het hele artikel

  Article "tagged" as:
  Categories:
Toon meer artikelen

Over de auteur

InFinance
InFinance

InFinance is een crossmediaal platform voor financiële dienstverleners. Het platform bestaat onder andere uit het magazine InFinance, de online nieuwsbrief InFinanceDaily, de website InFinance.nl en het hypotheekevent HypoVak.

Toon meer artikelen
write a comment

0 Comments

Nog geen reacties

Je kunt de eerst zijn om de discussie te starten.

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie achter laten.