Goede marketing is jezelf afzetten tegen de aanbieders

juni 23 11:28 2016 Print dit artikel

Tijdens de oriëntatiefase van het hypotheektraject hechten consumenten veel waarde aan de onafhankelijkheid van de hypotheekadviseur, blijkt uit onderzoek van hoogleraar Cognitieve Neurowetenschap Victor Lamme. Zijn conclusie: hoe meer de adviseur zich afzet tegen de productaanbieder, hoe meer de consument hem vertrouwt.

Een hypotheekadviseur zal dit dan ook altijd in zijn marketing moeten gebruiken. Bent u het daarmee eens? Hoe bewijst u uw onafhankelijkheid tegenover uw (toekomstige) klanten? Geef hieronder uw reactie!

  Article "tagged" as:
  Categories:
Toon meer artikelen

Over de auteur

Hypotheek Business Club
Hypotheek Business Club

De Hypotheek Business Club is een uniek platform waar hypotheekprofessionals elkaar treffen en ervaringen en gedachten kunnen uitwisselen. Kennisoverdracht, nieuws, opleidingen en netwerken zijn enkele eigenschappen van de Club.

Toon meer artikelen
write a comment

1 Comment

  1. Ozewald
    juni 27, 11:31 #1 Ozewald

    Ik kan me voorstellen dat het afzetten tegen productaanbieders bijdraagt aan het vertrouwen van de consument in mijn onafhankelijkheid. Het is echter de vraag of je dit moet willen als adviseur. Persoonlijk ga ik liever van mijn eigen kracht uit. Vertrouwen kun je ook winnen door kennis en inzichten over te dragen zodat mensen zelf in staat zijn de juiste (product)afwegingen te maken. Dit kost wellicht wat meer tijd maar is naar mijn mening op lange termijn een beter alternatief. Uiteindelijk hebben we samen (productaanbieders en adviseurs) invloed op het beeld dat de consument van onze branche heeft en zal een negatief beeld over aanbieders uiteindelijk ook negatief op mij als adviseur afstralen en vice versa. Bij Neutralis zullen we het dus zeker niet inzetten in onze marketing.

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie achter laten.