Generali publiceert e-book voor starters

maart 31 15:38 2017 Print dit artikel

Een dag voor de Open Huizen Dag presenteert Generali Nederland het e-book ‘Eerste woning kopen’. In het e-book bundelen deskundigen uit de markt hun kennis om starters op de woningmarkt goed te begeleiden.

Aan het e-book werkten Vereniging Eigen Huis, Netwerk Notarissen, Geldshop, Werkspot, Uneto-VNI, GroenRijk, Pricewise, Providercheck, Moveria en HomeWorks mee. In het e-book zijn de kennis en de praktische tips van deskundigen opgenomen. Starters lezen op chronologische wijze het volledige koopproces en allerlei zaken die daarna komen. Van verbouwen tot verhuizen. Ook is er een gedeelte opgenomen over woning-gerelateerde verzekeringen.

Het boek gaat verder dan het kopen van de woning. “De deskundigen die in het e-book aan het woord komen, maken de starters bewust. Van mogelijke gevaren bij bijvoorbeeld elektriciteit en de gevolgen van achterstallig onderhoud. Met het oog op het budget van starters, staat de vraag: ‘Wat kun je zelf’ centraal. De trap schilderen bijvoorbeeld, maar ook een gazon aanleggen en een lichtplan maken”, aldus Generali.

Rik Schneiders, manager binnen Generali Nederland: “Met dit e-book willen we starters helpen bij het maken van de juiste keuzes. Zoals naast de hypotheek budget reserveren voor andere belangrijke zaken en het belang van onderhoud aanstippen. Nu de huizenmarkt behoorlijk actief is, kan het zijn dat starters gehaaste beslissingen nemen uit de angst om naast de koop te grijpen. Dat willen we met dit e-book voorkomen.”

Lees hier het hele artikel

  Article "tagged" as:
  Categories:
Toon meer artikelen

Over de auteur

InFinance
InFinance

InFinance is een crossmediaal platform voor financiële dienstverleners. Het platform bestaat onder andere uit het magazine InFinance, de online nieuwsbrief InFinanceDaily, de website InFinance.nl en het hypotheekevent HypoVak.

Toon meer artikelen
write a comment

0 Comments

Nog geen reacties

Je kunt de eerst zijn om de discussie te starten.

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie achter laten.