Geld lenen voor de verbouwing van je woning

september 09 10:55 2022 Print dit artikel

Heb jij de wens om binnenkort je woning op te gaan knappen? Dan kan het handig zijn om naar een kredietbank te gaan voor een persoonlijke lening.

Geld lenen voor de verbouwing van je woningMet een persoonlijke lening is het namelijk mogelijk om bijvoorbeeld een nieuwe keuken of badkamer aan te leggen. Daarnaast kun je ook denken aan een vernieuwde tuin of een mooie auto om aan je collectie toe te voegen. Het gaat in de meeste gevallen over grotere bedragen. Met een persoonlijke lening leen je eenmalig een bedrag. Je betaalt daar maandelijks rente over. Zo’n lening kan maximaal 15 jaar duren, dus dit is wel anders dan bijvoorbeeld een hypotheek die je afsluit voor een woning.

Hoe lang is de looptijd van jouw lening?

Welk doel jij hebt voor de persoonlijke lening maakt eigenlijk niet zoveel uit. Veel mensen gebruiken zo’n lening vooral voor een verbouwing of een auto. Als je de lening afsluit, dan kun je zelf bepalen wat de looptijd van deze lening zal zijn. Zoals gezegd kan dit maximaal 15 jaar zijn, maar je kunt er ook voor kiezen om de maandlasten te verhogen, waardoor de lening sneller afgelost is. Echter bepaal je van tevoren hoeveel je per maand gaat aflossen. Het voordeel hiervan is dat je altijd weet wat de maandlasten zullen zijn. Wil je halverwege toch meer aflossen omdat je financieel vrijer bent geworden? Dan is dit in tegenstelling tot een andere lening wel mogelijk bij een persoonlijke lening. Het is namelijk mogelijk om boetevrij af te lossen.

Houd rekening met rente

Het is aan te raden om altijd even bij verschillende kredietbanken te informeren voor een persoonlijke lening. Bij de ene kredietbank is dit namelijk voordeliger dan bij de andere kredietbank. Of de lening goedkoper is ligt natuurlijk ook aan de looptijd van je persoonlijke lening. Als je voor een kortere looptijd kiest, dan zullen je maandlasten wel hoger zijn, maar betaal je minder lang rente. Het is altijd goedkoper om voor een kortere looptijd te kiezen. Als het gaat om rente, dan is het handig om deze goed in de gaten te houden. Hoewel de rente bij een persoonlijke lening vaak goedkoper is dan bij een andere lening, zit er altijd verschil in. Het is daarom aan te raden om pas te gaan lenen zodra de rente gunstig is.

Kom jij in aanmerking voor een persoonlijke lening?

Het kan zo zijn dat je een hypotheek hebt aangevraagd om een woning te kunnen kopen. Zodra je deze hebt gekocht kun je de boel gaan verbouwen. Het is namelijk vaak zo dat de uitstraling van de woning niet naar jouw smaak is. Denk aan een verouderde keuken of badkamer die opgeknapt moet worden. Je kunt er dan ook gewoon voor kiezen om hier een aparte persoonlijke lening voor aan te vragen. Vooral als je hier zelf niet de middelen voor hebt. Je moet natuurlijk wel in staat zijn om de maandelijkse lasten te betalen, want je kunt niet zomaar gaan lenen.

  Article "tagged" as:
  Categories:
Toon meer artikelen

Over de auteur

Partnernieuws
Partnernieuws

Bovenstaande tekst is geschreven door één van onze (kennis)partners. Hypotheek Business Club gaat uit van de betrouwbaarheid van de aangeleverde informatie door de aanbieder.

Toon meer artikelen
write a comment

0 Comments

Nog geen reacties

Je kunt de eerst zijn om de discussie te starten.

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie achter laten.