Geen vrijstelling oudere scheefwoner

februari 03 09:00 2016 Print dit artikel

Redactie InFinance | Datum: 03-02-16

Minister Blok ziet mogelijk af van zijn voornemen om AOW-ers met een inkomen vanaf 39.000 euro te ontzien in zijn strijd tegen scheefwoners. In een debat in de Tweede Kamer werd gisteren ineens gesuggereerd dat AOW-ers een huurverhoging krijgen in plaats van de beloofde vrijstelling.

De seniorenbond ANBO is naar eigen zeggen ontzet over deze draai van Blok. Liane den Haan, directeur-bestuurder van ANBO: “Deze draai van Blok zet senioren klem. De minister wilde senioren oorspronkelijk niet voor niets ontzien: hier zit een kwetsbare groep ouderen tussen die niet makkelijk kan verhuizen. Sterker nog: de minister doet zelf veel te weinig om het ernstige tekort aan geschikte seniorenwoningen terug te dringen. Het wordt senioren onvoldoende mogelijk gemaakt te verhuizen naar een geschikte woning en vervolgens worden ze gestraft met een huurverhoging.”

Morgen staat er een vervolg gepland op het Kamerdebat op dit onderwerp. Den Haan: “Ik hoop dat dat zowel de minister als de Kamerleden nadenken over de gevolgen voor deze groep.”

Tags: home

Lees hier het hele artikel

  Categories:
Toon meer artikelen

Over de auteur

InFinance
InFinance

InFinance is een crossmediaal platform voor financiële dienstverleners. Het platform bestaat onder andere uit het magazine InFinance, de online nieuwsbrief InFinanceDaily, de website InFinance.nl en het hypotheekevent HypoVak.

Toon meer artikelen
write a comment

0 Comments

Nog geen reacties

Je kunt de eerst zijn om de discussie te starten.

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie achter laten.