Fraude met loonbriefjes werknemers

mei 12 09:15 2016 Print dit artikel

Deze week heeft de directie Opsporing van de Inspectie SZW in opdracht van het Functioneel Parket in Den Haag twee verdachten aangehouden omdat zij werknemers lieten werken met gefingeerde dienstverbanden. Vermoedelijk voor het verkrijgen van een hypotheek of krediet.

Op papier kregen de werknemers een hoger loon dan dat zij daadwerkelijk ontvingen. De ene verdachte, 33 jaar, is eigenaar van een uitzendbureau in Den Haag. De tweede verdachte, 28 jaar, is de boekhouder.

Westland en omgeving Rotterdam

Het uitzendbureau, gevestigd in Den Haag, heeft circa 200 uitzendkrachten in dienst die vooral werken bij tuinderijen in het Westland en in de omgeving van Rotterdam. Een hoger salaris op een loonstrook werd vermoedelijk gebruikt voor het verkrijgen van een hypotheek, een krediet of het verkrijgen van een verblijfsvergunning, zegt de Inspectie SZW. Het ‘hoge salaris’ staat alleen op papier, de uitzendkracht ontvangt dit niet. Geschat wordt dat de eigenaar van het uitzendbureau hiermee ongeveer € 400.000,- wederrechtelijk heeft verkregen.

Lees hier het hele artikel

  Article "tagged" as:
  Categories:
Toon meer artikelen

Over de auteur

InFinance
InFinance

InFinance is een crossmediaal platform voor financiële dienstverleners. Het platform bestaat onder andere uit het magazine InFinance, de online nieuwsbrief InFinanceDaily, de website InFinance.nl en het hypotheekevent HypoVak.

Toon meer artikelen
write a comment

0 Comments

Nog geen reacties

Je kunt de eerst zijn om de discussie te starten.

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie achter laten.