Forse stijging hypotheken met NHG

oktober 13 14:35 2015 Print dit artikel

Redactie InFinance | Datum: 13-10-15

In totaal 37.800 huishoudens hebben in het derde kwartaal van 2015 de aankoop of verbetering van hun woning gefinancierd met NHG. Dat is een toename ten opzichte van het vorige kwartaal van zo’n 20% (30.700) en ook van het derde kwartaal 2014 (30.300).

Ook het aantal huishoudens dat in deze periode een beroep hebben gedaan op NHG in verband met de verkoop van hun woning met verlies is gedaald, van 1.072 in het vorige kwartaal naar 1.031. In het derde kwartaal van 2014 deden nog 1.335 huishoudens een beroep op de NHG.

De hoge instroom van garanties gecombineerd met een daling van het aantal verliesdeclaraties heeft in het derde kwartaal van 2015 geleid tot een verdere stijging van het fondsvermogen naar 868 miljoen euro. Stichting Waarborgfonds Eigen Woningen (WEW) verwacht de komende periode het fondsvermogen aan te spreken als gevolg van een verwacht blijvend hoog niveau van verliesdeclaraties en een op termijn dalend aantal nieuwe garanties.

Lees hier het hele kwartaalverslag.

Tags: home, hypotheken

Lees hier het hele artikel

  Article "tagged" as:
  Categories:
Toon meer artikelen

Over de auteur

InFinance
InFinance

InFinance is een crossmediaal platform voor financiële dienstverleners. Het platform bestaat onder andere uit het magazine InFinance, de online nieuwsbrief InFinanceDaily, de website InFinance.nl en het hypotheekevent HypoVak.

Toon meer artikelen
write a comment

0 Comments

Nog geen reacties

Je kunt de eerst zijn om de discussie te starten.

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie achter laten.