Forse stijging aantal hypotheekaanvragen

maart 02 15:42 2016 Print dit artikel

In februari zijn er ruim 25.500 unieke hypotheekvragen via het Hypotheken Data Netwerk (HDN) verzonden. Dat is 36% hoger dan in februari 2015, toen er zo’n 18.800 aanvragen werden verzonden.

Dit resulteert in de beste start van het jaar over de afgelopen 5 jaar. In vergelijking met januari 2016 is het aantal hypotheekaanvragen in februari 2016 gestegen met circa 21%.

Als gevolg van de historisch lage rentestand kiezen consumenten op dit moment voor lange rentevaste periodes. “De meeste consumenten zetten de rente 10 jaar vast, gevolgd door een rente van 20 jaar vast. Ook de 15 en 30 jaar rentevaste periodes worden regelmatiger gesloten”, aldus directeur Dorine van Basten. “Doordat consumenten voor lange rentevaste periodes kiezen, in combinatie met een annuïteitenhypotheek, zijn zij minder kwetsbaar voor eventueel stijgende rentes en daarbij behorende hogere maandlasten.”

Lees hier het hele artikel

  Article "tagged" as:
  Categories:
Toon meer artikelen

Over de auteur

InFinance
InFinance

InFinance is een crossmediaal platform voor financiële dienstverleners. Het platform bestaat onder andere uit het magazine InFinance, de online nieuwsbrief InFinanceDaily, de website InFinance.nl en het hypotheekevent HypoVak.

Toon meer artikelen
write a comment

0 Comments

Nog geen reacties

Je kunt de eerst zijn om de discussie te starten.

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie achter laten.