Forse rentekorting voor vergroening woning

april 10 16:15 2018 Print dit artikel

Zorgen duurzaamheidsmaatregelen aan de woning ervoor dat het geldende energielabel een ‘energiesprong’ maakt, dan verlaagt Triodos Bank voortaan direct de hypotheekrente. Om deze verduurzaming te stimuleren geeft de bank 50% korting op de rente van een energiebespaarlening.

Op dit moment heeft nog maar 28% van alle huizen een A- of B-label. Dus moeten circa 5,3 miljoen woningen een of meerdere labelsprongen maken. Triodos Bank heeft haar hypotheekrentes niet alleen gekoppeld aan de rentelooptijd en het hypotheekbedrag, maar ook aan het energielabel van de woning. Hoe beter het energielabel, hoe lager de hypotheekrente. Daarom gaat Triodos Bank met huizenbezitters al bij aanvang van de hypotheek de toekomstige energiebesparingsmaatregelen bespreken. Dit resulteert in een maatwerk energieadvies dat heel specifiek inzicht geeft in te treffen duurzaamheidsmaatregelen. Deze kunnen direct ingepast worden in de hypotheek.

Forse rentekorting

De maatregelen om de woning te verduurzamen zijn te financieren met een energiebespaarlening. Het minimale leenbedrag is 5.000 euro, het maximale 25.000 euro. Het geld van de lening wordt in een verduurzamingsdepot gestopt, dat twee jaar beschikbaar blijft. Over het opgenomen bedrag betaalt de klant de helft van het rentetarief dat hij/zij voor de gekoppelde Triodos hypotheek betaalt. Ook alle klanten die al een Triodos Hypotheek hebben lopen kunnen onder dezelfde voorwaarden gebruik maken van de lening.

Rentekorting motiveert

Matthijs Bierman, algemeen directeur van Triodos Bank in Nederland: “Het is niet ingewikkeld om bij nieuwbouw te zorgen voor energie neutrale woningen. De uitdaging zit hem in bestaand particulier woningbezit. Een sociale energietransitie is noodzakelijk maar moet ook wel zo financieel ingericht zijn dat dit voor menig huishouden haalbaar is. Vandaar onze speciale lening met 50% korting op de rente. Dit maakt het voor de woningbezitters mogelijk om de noodzakelijke stappen te zetten. Zeker als daarna ook nog eens de hypotheeklasten dalen. Wij denken dat dit aanbod er echt voor kan zorgen dat we mensen kunnen motiveren om maatregelen te nemen om van energielabel G naar bijvoorbeeld label B te komen.”

Het bericht Forse rentekorting voor vergroening woning verscheen eerst op InFinance.

Lees hier het hele artikel

  Article "tagged" as:
  Categories:
Toon meer artikelen

Over de auteur

InFinance
InFinance

InFinance is een crossmediaal platform voor financiële dienstverleners. Het platform bestaat onder andere uit het magazine InFinance, de online nieuwsbrief InFinanceDaily, de website InFinance.nl en het hypotheekevent HypoVak.

Toon meer artikelen
write a comment

0 Comments

Nog geen reacties

Je kunt de eerst zijn om de discussie te starten.

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie achter laten.